- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η δίκη της Βρετανίδας κοσμικής Γκίλεν Μάξγουελ για σεξουαλική κακοποίηση εισέρχεται σήμερα στη δεύτερή της εβδομάδα.
Στη δεύτερη εβδομάδα της μπήκε σήμερα η δίκη της Βρετανίδας Γκίλεν Μάξγουελ που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.
Να θυμίσουμε πως την περασμένη εβδομάδα, οι ένορκοι άκουσαν την κατάθεση μιας γυναίκας που υποστηρίζει ότι η Μάξγουελ κανόνισε να γίνει αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον θανόντα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν όταν ήταν έφηβη.
Οι εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν τρεις ακόμα μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη στη Νέα Υόρκη, που πρόκειται να διαρκέσει έως τον Ιανουάριο. Η 59χρονη Μάξγουελ κατηγορείται ότι στρατολόγησε και προσέγγισε τέσσερα ανήλικα κορίτσια προκειμένου να τα εκμεταλλευθεί σεξουαλικά ο Επστάιν από το 1994 έως το 2004, και είναι αντιμέτωπη με οκτώ περιπτώσεις σωματεμπορίας και άλλες κατηγορίες.
Στην κατάθεσή της στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, η πρώτη κατήγορος –γνωστή με το ψευδώνυμο Τζέιν—είπε ότι ο Επστάιν την κακοποίησε, ξεκινώντας όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 14 ετών στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Κάποιες φορές, στις συναντήσεις αυτές συμμετείχε η Μάξγουελ, σύμφωνα με την Τζέιν.
Η Μάξγουελ, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρόμπερτ Μάξγουελ, δηλώνει αθώα. Οι δικηγόροι της αμφισβητούν την αξιοπιστία των τεσσάρων μαρτύρων κατηγορίας και υποστηρίζουν ότι οι εισαγγελείς στοχοποιούν τη Μάξγουελ καθώς ο Επστάιν δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.
Ο κοσμογυρισμένος και με καλές διασυνδέσεις επενδυτής αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν σε ηλικία 66 ετών το 2019, ενώ ανέμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της δίκης, οι ένορκοι άκουσαν επίσης τον προσωπικό πιλότο του Επστάιν, που ανακάλεσε στη μνήμη του ότι ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας και οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ πετούσαν με το αεροσκάφος του Επστάιν. Η Τζέιν δήλωσε ότι ο Επστάιν τη σύστησε στον Τραμπ στο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο του πρώην προέδρου, όταν ήταν 14 ετών. Κανένα από τα τρία αυτά πρόσωπα –τον πρίγκιπα Άντριου, τον Κλίντον και τον Τραμπ—δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.