Κοσμος

Λιβύη: Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές ο Χαλίφα Χαφτάρ

Στις 24 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαλίφα Χαφτάρ
Χαλίφα Χαφτάρ © EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Λιβύη: Κατέθεσε και επίσημα υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές ο Χαλίφα Χαφτάρ - Στις 24 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Λιβύης ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ.

«Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τις προεδρικές εκλογές, όχι επειδή κυνηγώ την ηγεσία αλλά επειδή θέλω να οδηγήσω τον λαό μας στη δόξα, την πρόοδο και την ευημερία» δήλωσε ο Χαφτάρ σε ομιλία του που προβλήθηκε στο Al-Arabiya TV.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι «οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η Λιβύη από την κρίση».

Να θυμίσουμε πως στις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη. Εκεί, παρούσα ήταν και η Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πως «η χώρα μας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης και να συζητήσει για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών».

Το πλαίσιο των αναταραχών στη Λιβύη ξεκίνησε μετά την δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι το 2011. Τον Μάρτιο του 2021, σχηματίστηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην προσπάθεια ως μέρος της προσπάθειας της διεθνούς κοινότητας να να σταματήσει η διαμάχη μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης (GNA) και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ