Κοσμος

Φωτιά σε ελληνόκτητο πλοίο στα ανοικτά του Καναδά (video)

Προσπάθεια να αποφευχθούν περιβαλλοντικές συνέπειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά σε ελληνόκτητο πλοίο στα ανοικτά του Καναδά
Φωτιά σε ελληνόκτητο πλοίο στα ανοικτά του Καναδά © Twitter

Φωτιά σε ελληνόκτητο πλοίο στα ανοικτά του Καναδά - προσπάθεια να αποφευχθούν περιβαλλοντικές συνέπειες.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε σε ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά των καναδικών ακτών στον Ειρηνικό και εκλύονται τοξικά αέρια, όπως ανακοίνωσαν αργά χθες οι αρχές.

Μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ενώ το πλοίο MV Zim Kingston έχει εκκενωθεί, σύμφωνα με τη Danaos Shipping, με εξαίρεση πέντε μέλη του πληρώματος που έχουν παραμείνει για να περιορίσουν τη φωτιά. Άλλα 16 μέλη έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Το Zim Kingston φέρεται να αντιμετώπισε ιδιαιτέρως αντίξοες καιρικές συνθήκες από την Παρασκευή.

Η φωτιά ξέσπασε στα κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο και εξαπλώθηκε από το ένα εμπορευματοκιβώτιο στο άλλο, ενώ γίνεται προσπάθεια να αποφευχθούν περιβαλλοντικές συνέπειες. Οι αμερικανικές και καναδικές αρχές της ακτοφυλακής προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση με σκοπό και την αποφυγή περιβαλλοντικών συνεπειών.

Περί τα 40 εμπορευματοκιβώτια φέρονται να έχουν πέσει στη θάλασσα, με την ακτοφυλακή να εφιστά την προσοχή των διερχόμενων ναυτικών να αποφύγουν την περιοχή, που είναι ανοικτά της Βικτόρια, στην καναδική πολιτεία Μπρίτις Κολάμπια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ