Κοσμος

Βρετανία: Οδηγοί «στοκάρουν» βενζίνη σε πλαστικά μπουκάλια

Γιατί «στέγνωσαν» οι αντλίες στα πρατήρια καυσίμων - Πού οφείλονται τα προβλήματα στην τροφοδοσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Εκτός λειτουργίας» γράφει η ταμπέλα στην αντλία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Λονδίνο, καθώς συνεχίζεται η κρίση με τα καύσιμα στη Βρετανία
«Εκτός λειτουργίας» γράφει η ταμπέλα στην αντλία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Λονδίνο, καθώς συνεχίζεται η κρίση με τα καύσιμα στη Βρετανία © EPA

Συνεχίζεται η κρίση με τα καύσιμα στη Βρετανία, με οδηγούς να αποθηκεύουν βενζίνη σε παλιά μπουκάλια νερού και να έρχονται στα χέρια σε βενζινάδικα.

Έκκληση στους οδηγούς να μη γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με βενζίνη, απηύθυνε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, καθώς συνεχίζεται η κρίση καυσίμων στη Μεγάλη Βρετανία. Τα σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία έχουν οδηγήσει σε προσωρινό κλείσιμο πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς πανικόβλητοι οδηγοί έσπευσαν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.

Η κατάσταση στη Βρετανία με τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης έχει οδηγήσει την κυβέρνηση να έχει σε ετοιμότητα τον στρατό για τη μεταφορά καυσίμων.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές των αυτοκινήτων» δήλωσε σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Νews. Και πρόσθεσε ότι τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα έχουν αποκατασταθεί.

«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό -και πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: Είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει» ξεκαθάρισε.

UK fuel shortage: 'Ludicrous' panic-buyer empties water bottles to fill with petrol

Ουρές χιλιομέτρων στη Βρετανία για λίγα καύσιμα - Ο ρόλος της πανδημίας και του Brexit

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν στα βενζινάδικα που ακόμα λειτουργούσαν στις μεγάλες πόλεις, αν και πολλοί προαύλιοι χώροι ήταν κλειστοί με πινακίδες που έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πλέον βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης». Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν έλειψαν και οι καβγάδες, με οδηγούς να έρχονται στα χέρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σαπς πρόσθεσε ότι η κρίση καυσίμων οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην πανδημία κορωνοϊού, που ανέστειλε τις εξετάσεις για την πιστοποίηση οδηγών φορτηγών.

«Αυτό το πρόβλημα σχεδόν αποκλειστικά προκλήθηκε από τον κορωνοϊό και την αδυναμία να εξεταστούν οι νέοι οδηγοί μεγάλων φορτηγών την περίοδο του lockdown» σημείωσε.

Και διευκρίνισε: «Το Brexit, το ακούω να το αναφέρουν πολλοί, και χωρίς αμφιβολία θα έχει αποτελέσει παράγοντα. Από την άλλη, ουσιαστικά μας βοήθησε να αλλάξουμε τους κανόνες για να είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τους οδηγούς πιο γρήγορα -ευελιξίες που αποκτήσαμε με την έξοδό μας από την ΕΕ και τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε τη νομοθεσία».

Fight breaks out at fuel pumps as petrol stations run dry

Fight breaks out at fuel pumps as petrol stations run dry

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ