Κοσμος

Aρμίν Λασέτ: Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα

Απογοητευμένα αρκετά στελέχη του CDU

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Αρμίν Λασέτ
O επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Αρμίν Λασέτ ©Getty Images

Ο Αρμίν Λασέτ επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών υποστήριξε ότι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

O υποψήφιος καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ, δήλωσε ότι είναι σαφώς απογοητευμένος από τα exit poll, προβλέποντας πάντως ότι η νύχτα αναμένεται μακρά και το κόμμα του, που κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας μεταπολεμικά πιάνοντας πάντα ποσοστό άνω του 30%, διατηρεί ακόμη πιθανότητες σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού με πλειοψηφία στη Μπούντεσταγκ.

«Ήταν σαφές σε μας ότι θα είναι μια ανοικτή, σκληρή, αμφίρροπη εκλογική μάχη κι έτσι αποδείχθηκε», τόνισε ευχαριστώντας την Άνγκελα Μέρκελ για τη συμβολή της στην προεκλογική του καμπάνια. «Η αποψινή εκλογική βραδιά δεν έχει προηγούμενο. Θα είναι μακρά, αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: με το αποτέλεσμα αυτό δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι», είπε τονίζοντας πάντως ότι θα διεκδικήσει το πόστο του καγκελαρίου και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης υπό την ηγεσία των CDU/CSU.

Το αποτέλεσμα συνιστά, πάντως, για την κεντροδεξιά παράταξη τη χειρότερη εκλογική επίδοση στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας. «Αυτό πόνεσε», παραδέχθηκε ο ΓΓ της CDU Πάουλ Τσίμιακ, μιλώντας στο ARD. Η προσοχή θα στραφεί τώρα στις ανεπίσημες διαβουλεύσεις, πιθανώς με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, ενώ θα ακολουθήσουν πιο επίσημες διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση της κυβερνητικής συμμαχίας, που μπορεί να διαρκέσουν μήνες με την Μέρκελ να παραμένει υπηρεσιακή καγκελάριος όλο αυτό το διάστημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ