- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ- FDA: «Ναι» στην τρίτη δόση για ηλικιωμένους και ευπαθείς
«Όχι» στην 3η δόση στο σύνολο του πληθυσμού
Η Συμβουλευτική επιτροπή της FDA δεν έδωσε το πράσινο φως για αναμνηστική δόση στους άνω των 16 ετών, παρά μόνο σε ηλικιωμένους και τους ευπαθείς.
Η συμβουλευτική επιτροπή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ ψήφισε κατά της έγκρισης της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την Covid-19 στο σύνολο του πληθυσμού άνω των 16 ετών.
Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου σε πολίτες άνω των 65 ετών αλλά και σε εκείνους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.
Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πλήγμα στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε η εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων για όλους, οκτώ μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα την ενέκρινε η FDA. Οι Αμερικανοί ειδικοί ωστόσο έκριναν ότι η χορήγηση τρίτης δόσης μπορεί να είναι δικαιολογημένη μόνο για μια περιορισμένη ομάδα του πληθυσμού, δηλαδή για τους ηλικιωμένους.
Οι συστάσεις της επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές, αλλά η FDA πολύ σπάνια δεν τις ακολουθεί. Μπορεί όμως να απορρίψει την πρόταση, όπως έκανε πρόσφατα, όταν ενέκρινε το αμφιλεγόμενο φάρμακο της εταιρείας Biogen Inc για το Αλτσχάιμερ.
Στην ψηφοφορία, οι περισσότεροι ειδικοί (ερευνητές, επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι και άλλοι) τάχθηκαν κατά της χορήγησης αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού, με ψήφους 16 κατά και μόνο 2 υπέρ. Οι επιστήμονες εξέφρασαν κυρίως την ανησυχία τους όσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας στους εφήβους και τους νεαρούς άνδρες.
«Είναι πιθανόν επωφελές, κατά τη γνώμη μου, για τους ηλικιωμένους και μπορεί τελικά να ενδείκνυται για τον γενικό πληθυσμό. Απλώς δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμα εκεί όσον αφορά τα δεδομένα », δήλωσε ο Δρ Ofer Levy, ειδικός εμβολίου και λοιμωδών νόσων στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Στήριξη του Παρισιού στη Μαδρίτη μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις
Μεγάλες σειρές πυραύλων και drones Shahed
Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το διήμερο πτωτικό σερί - Υποχώρηση των τιμών στην ενέργεια
Το σκάφος φέρεται να δέχθηκε επίθεση από υποβρύχιο
Αναμένεται να ταφεί στην ιερή πόλη Μασχάντ από όπου καταγόταν
Έπεσε στην επαρχία Χατάι - «Έχουμε δικαίωμα απάντησης» προειδοποιεί η Άγκυρα
ΟΙ ιταλικές φρεγάτες είναι εφοδιασμένες με πυραύλους Aster 30, με ακτίνα δράσης 100 χιλιομέτρων.
Μία από αυτές έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο
Aπό τον Μοσαντέκ στον Αγιατολάχ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.