- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουρτς: Η Ελλάδα φυλάει καλύτερα απ’ το 2015 τα σύνορα της ΕΕ
Τι είπε για την κρίση στο Αφγανιστάν
Σεμπάστιαν Κουρτς: Η εκτίμηση ότι η Ελλάδα φυλάσσει καλύτερα απ ό,τι στο παρελθόν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από τις μεταναστευτικές ροές
O Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, εξέφρασε την ικανοποίηση του από τον τρόπο που φυλάσσονταν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από την Ελλάδα.
«Σήμερα, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αντιμετωπίζονται καλύτερα αυτά τα φαινόμενα, είναι διαφορετική και η προσέγγιση απ΄ ότι ήταν το 2015, όταν με ευρωπαϊκούς πόρους, δηλαδή χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων, οι μετανάστες προωθούνταν μέσω της Ελλάδας σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό άλλαξε, η Ελλάδα πλέον συμβάλει σημαντικά, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» ανέφερε ο Σεμπάστιαν Κούρτς.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς σημείωσε ακόμη ότι «άλλαξε και ο τρόπος σκέψης μέσα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση» και χαρακτήρισε ευτυχές και καθοριστικής σημασίας το γεγονός ότι «η Γερμανία στο μεταξύ αναθεώρησε την στάση της στο μεταναστευτικό». Ο Σεμπάστιαν Κουρτς προέτρεψε όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αποτροπής νέων μεταναστευτικών ροών, επισημαίνοντας ότι θα έχουν την υποστήριξη και την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη, ο Αυστριακός καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι όσοι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν θα πρέπει να φιλοξενούνται σε γειτονικές χώρες. «Για την ώρα δεν υπάρχουν μεγάλες μεταναστευτικές ροές, αλλά εάν εκδηλωθούν οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε γειτονικές χώρες και όχι να προωθηθούν προς την Ευρώπη. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία για την αποτελεσματική διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων ώστε να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση και η διακίνηση ανθρώπων» ανέφερε από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνολικά επτά ύποπτοι συνελήφθησαν, ενώ έξι ακόμη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Στους 14 οι νεκροί, πάνω από 80 οι τραυματίες στα νοσοκομεία
Το σχόλιο που εξόργισε τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι καταγγελίες για γενοκτονία απορρίπτονται από το Τελ Αβίβ
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός
Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο σε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737
Τα σφάλματα, τα τέλματα, οι πλάνες της λογικής και η απουσία στρατηγικής εξόδου
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.