- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Καμπούλ: Πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο
Σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων
Αφγανιστάν: Υπάρχουν πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες για επικείμενη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Υπάρχουν «πάρα πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.
Αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλευσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση που θα τους μεταφέρει εκτός της χώρας ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα.
Ο Χίπι επιβεβαίωσε ότι οι πληροφορίες για πιθανή επίθεση αυτοκτονίας από μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει «πολύ πιο αξιόπιστες».
Αφγανιστάν: Οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ
«Υπάρχει τώρα πολύ, πάρα πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση και γι' αυτό άλλαξε χθες το βράδυ η σύσταση του Φόρεϊν Όφις, ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ, θα πρέπει να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος και να αναμένουν περισσότερες οδηγίες», δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.
«Νομίζω ότι υπάρχει διάθεση ανάμεσα σε πολλούς που περιμένουν στη σειρά να διακινδυνεύσουν, αλλά η πληροφορία γι' αυτή την απειλή είναι πράγματι πολύ αξιόπιστη. Πραγματικά επίκειται», είπε.
Ο υπουργός είπε ότι οι δυτικές χώρες βασίζονται στους Ταλιμπάν για την ασφάλεια εκτός του αεροδρομίου και ότι, παρά τις προειδοποιήσεις, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που παραμένει εκεί.
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η απειλή είναι σοβαρή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε όσους βρίσκονται εκεί. Υπάρχει κάθε πιθανότητα, καθώς έρχονται νέες πληροφορίες, να μπορέσουμε να αλλάξουμε την οδηγία και να διεκπεραιώσουμε εκ νέου τις ροές των ανθρώπων, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση γι' αυτό».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.