- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πολωνία: Η έκθεση κυβερνητικής επιτροπής για τα περιστατικά παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονται ιερείς.
Κυβερνητική επιτροπή στην Πολωνία έκανε γνωστό ότι στο ένα τρίτο των υποθέσεων παιδεραστίας, που καταγράφηκαν στη χώρα μεταξύ 2017-2020, εμπλέκονται ιερείς.
Μάλιστα, η Επιτροπή υπέβαλε στις εισαγγελικές αρχές 55 αιτήματα για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. «Η Κρατική Επιτροπή που είναι αρμόδια για την παιδεραστία χειρίζεται 100 υποθέσεις στις οποίες ένα μέλος του κλήρου καταγγέλθηκε ως δράστης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου κάτω των 15 ετών».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 35% των περιπτώσεων, οι δράστες είναι μέλη της οικογένειας του θύματος.
Η συγκεκριμένη επιτροπή εξέφρασε τη λύπη της επειδή μέχρι τώρα και παρά τα αιτήματά της δεν έχει λάβει από την Εκκλησία τα τεκμήρια που ζητά για ορισμένες υποθέσεις παιδεραστίας. «Μέχρι τώρα λάβαμε πολλές φορές τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει βούληση συνεργασίας (σ.σ. εκ μέρους της Εκκλησίας), είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη να υλοποιείται αυτή η διαβεβαίωση», είπε ο πρόεδρός της, Μπλάζεϊ Κμιέτσιακ.
Τι αποκάλυψε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μετά τις εκατοντάδες καταγγελίες
Στα τέλη Ιουνίου η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποκάλυψε, στη δική της έκθεση, ότι από το 2018 έχει δεχτεί εκατοντάδες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τα τέλη του 2020 είχαν καταγγελθεί στην Εκκλησία 368 τέτοια αδικήματα, που διαπράχθηκαν από το 1958 και μετά. Από αυτές τις καταγγελίες, το 39% θεωρήθηκαν βάσιμες, 10% απορρίφθηκαν και περίπου 51% ερευνώνται ακόμη.
Σε μια παλαιότερη έκθεση της Εκκλησίας αναφερόταν ότι περίπου 400 μέλη του κλήρου κακοποίησαν παιδιά και ανηλίκους μεταξύ 1990-2018.
Τα τελευταία χρόνια η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Πολωνίας συγκλονίζεται από αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ιδίως αφότου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Μην το πεις σε κανέναν» του δημοσιογράφους Τόμας Σεκιέλσκι. Από πέρσι, το Βατικανό έχει επιβάλει κυρώσεις σε οκτώ Πολωνούς επισκόπους επειδή συγκάλυψαν αδικήματα παιδεραστίας με δράστες μέλη του κλήρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.