- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φλόριντα: Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας
Δέσμευση της δημάρχου ότι θα βρεθούν τα αίτια της τραγωδίας - Προτεραιότητα ο εντοπισμός επιζώντων
Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Στους 9 οι νεκροί - Παραμένουν δεκάδες οι αγνοούμενοι με τα συνεργεία να δίνουν μάχη με το χρόνο στα συντρίμμια.
Αυξήθηκαν στους 9 οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυώροφης πολυκατοικίας στη Φλόριντα, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για 4η ημέρα στα συντρίμμια, προκειμένου να εντοπίζουν τους δεκάδες αγνοούμενους. Ανάμεσα στους αγνοούμενους και ένας Έλληνας 21 ετών.
«Καταφέραμε να βρούμε άλλα τέσσερα πτώματα στα χαλάσματα, καθώς και ανθρώπινα λείψανα» είπε η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος πέθανε στο νοσοκομείο και έχουμε βρει οκτώ νεκρούς στο σημείο, επομένως επιβεβαιώνω ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 9. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρούμε ζωντανούς».
Η μάχη δίνεται για τους περίπου 150 ενοίκους της πολυκατοικίας που δεν έχουν δώσει σημείο ζωής, τη στιγμή που οι δικοί τους με φωτογραφίες στα χέρια τους αναζητούν, χωρίς να χάνουν την ελπίδα τους.
Όπως έγινε γνωστό, στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν από σήμερα Ισραηλινοί και Μεξικανοί διασώστες. «Έγινε πρόοδος. Έχουμε άφθονες ομάδες διασωστών. Δεν μας λείπουν οι πόροι, μας λείπει η τύχη. Χρειαζόμαστε περισσότερη τύχη», είπε ο δήμαρχος της κοινότητας Σερφσάιντ, Τσαρλς Μπέρκετ. Συγκεκριμένα, οι δέκα Ισραηλινοί διασώστες έφτασαν σήμερα στο Μαϊάμι και έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας αμέσως μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος τους. «Είναι μια από τις καλύτερες, ίσως η καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα Ισραηλινών διασωστών. Έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες καταστάσεις σε όλον τον κόσμο» είπε ο Νάσμαν Σάι, υπουργός αρμόδιος για θέματα της εβραϊκής διασποράς.
Όσο για τα αίτια της τραγωδίας, η δήμαρχος αναφέρει ότι δεν είναι η στιγμή για να αναζητηθούν, ωστόσο, δεσμεύεται ότι η έρευνα που θα γίνει θα είναι αποκαλυπτική. «Υπήρχε κάτι προφανώς πολύ, πολύ λάθος σε αυτό το κτίριο και πρέπει να φτάσουμε στον πυθμένα του. Αλλά όπως είπα, αυτό δεν είναι σήμερα, όχι αύριο, διότι η πρώτη μας προτεραιότητα και μοναδική προτεραιότητα είναι να βγάλουμε τους κατοίκους μας από τα ερείπια και να τους επανασυνδέσουμε με την οικογένειά τους, οι οποίοι είναι κατανοητό ότι είναι από το μυαλό τους με συναίσθημα , θλίψη, θυμό, και απλά μπερδεμένος και θέλω να μάθω τι συμβαίνει».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ & CNN
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.