Κοσμος

Φλόριντα: Θάνατος 21χρονου Έλληνα - Συγκινεί η αδελφή του

Επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον ομογενή επικεφαλής των σωστικών συνεργείων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος - Βρισκόταν στην πολυκατοικία που κατέρρευσε
Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος - Βρισκόταν στην πολυκατοικία που κατέρρευσε © Facebook / Patty Jo Miller

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Το «αντίο» της αδελφής του Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου και η επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

Οι ελπίδες σβήνουν στα συντρίμμια της πολυώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Φλόριντα. 145 άτομα παραμένουν αγνοούμενα, ενώ 18 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα σωστικά συνεργεία. Ανάμεσά τους και ο 21χρονος Έλληνας, Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σχεδόν μία εβδομάδα μετά την τραγωδία. 

Συγκινητικό είναι το «αντίο» που απευθύνει η αδελφή του Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου, Αθανασία, μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram. «Ήταν ο μέντοράς μου, ο φίλος μου, ο σύντροφός μου. Από τότε που ήμουν μικρή πάντα θαύμαζα τον αδερφό μου με τα μεγάλα μάτια λατρεύοντας όλα όσα ήταν», γράφει η αδελφή του 21χρονου Έλληνα φοιτητή και συμπληρώνει: «Ο Ανδρέας είχε μια μεγάλη καρδιά ακόμα και για όλους όσοι τον αδικούσαν. Ποτέ δεν με επέκρινε για τα λάθη μου αλλά αντίθετα μου έλεγε να μάθω από αυτά. Αυτό που σου συνέβη δεν ήταν δίκαιο. Ο Θεός ήθελε κάποιον να τον βοηθάει με τον κήπο του γι’ αυτό σε πήρε το κορμί και την ψυχή σου μακριά από εμάς και μας άφησε το πνεύμα σου. Θα έδινα τα πάντα για να σε έβλεπα άλλη μια φορά να αθλείσαι όπως τόσο πολύ σου άρεσε. Θα μπορούσα να συνεχίζω για ώρες να γράφω για σένα αλλά οι στιγμές, τα γέλια, τα κλάματα, οι καβγάδες, οι μνήμες θα είναι πάντα μαζί μου όπως κι εσύ. Ένας άγγελος ανέβηκε στον ουρανό αγαπημένε μου Ανδρέα και αυτός ήσουν εσύ».

 

 

Φλόριντα: Επικοινωνία Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου με τον ομογενή επικεφαλής των συνεργείων

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής αξιωματικό του Πολιτειακού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φλόριντα, Τζίμι Πατρώνης. Από την πλευρά του, ο κ. Πατρώνης δήλωσε συγκινημένος για το τηλεφώνημα του Αρχιεπίσκοπου, λέγοντας ότι ζήτησε από τον κ. Ελπιδοφόρο να ευλογήσει τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία και να προσευχηθεί για όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται σε αυτή την τραγωδία.

Ο κ. Πατρώνης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος μετέβη στη Φλόριντα για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των αγνοουμένων και να εκφράσει τη στήριξη του στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει τα συνεργεία της πυροσβεστικής. Στη συνομιλία που είχε με τον κ. Μπάιντεν, ο ομογενής αξιωματικός έκανε λόγο για τρομερές εικόνες και εξέφρασε την ανησυχία του ότι πολλά μέλη των σωστικών συνεργείων θα αντιμετωπίσουν «Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες» (PTSD) μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Φλόριντα: Ο Μπάιντεν δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων

Συνεχίζονται μετά από 15 ώρες διακοπής οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια της πολυώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στις 24 Ιουνίου στη Φλόριντα. 18 άτομα έχουν εντοπιστεί νεκρά, ενώ περίπου 145 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας και δεσμεύθηκε να προσφέρει ομοσπονδιακή βοήθεια, παρηγορώντας τις οικογένειες των νεκρών και των αγνοούμενων, αν και παραδέχθηκε ότι οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι μειώνονται μέρα με την ημέρα. «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», δήλωσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Όλο το έθνος πενθεί μαζί με τις οικογένειες αυτές. Το παρακολουθεί καθημερινά στην τηλεόραση. Κάθισα με μία γυναίκα που έχασε τον σύζυγό της και το μικρό τους αγόρι και δεν ήξερε τι να κάνει».

President Biden and First Lady visit Florida after the condo building collapse — 7/1/2021

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν παρέστη σε ενημέρωση με τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, στον οποίο δήλωσε ότι «θα σας δώσουμε ό,τι χρειάζεστε», ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα κόστη και θα προσφέρει προσωρινά καταλύματα στους επιζώντες. Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε και με τους διασώστες. «Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ», επανέλαβε ο Μπάιντεν σε μια ομάδα ανδρών και γυναικών που συμμετείχαν στις πρώτες επιχειρήσεις διάσωσης. «Αυτό που κάνετε εδώ είναι απίστευτο», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Σέρφσαϊντ, Τσάρλς Μπερκέτ, περιέγραψε ότι ο Τζο Μπάιντεν παρηγόρησε ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο προσευχόταν δίπλα στα συντρίμμια του κτιρίου για τον πατέρα της, που εξακολουθεί να αγνοείται. «Ο πρόεδρος την αγκάλιασε, την παρηγόρησε, της συμπεριφέρθηκε σαν παππούς και ήταν υπέροχος μαζί της. Πραγματικά της έφτιαξε την ημέρα», διηγήθηκε ο Μπερκέτ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ