Κοσμος

Κατάρρευση πολυκατοικίας-Φλόριντα: 5 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Συνεχίζονται μέρα-νύχτα οι προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοουμένων - Η έκθεση από το 2018 για προβλήματα στο κτήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατάρρευση κτηρίου στη Φλόριντα
Κατάρρευση κτηρίου στη Φλόριντα © EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Φλόριντα: Πέντε νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας - Τι ανέφερε έκθεση για την κατάσταση του κτηρίου.

Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την κατάρρευση δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου η αυτοδιοικητική αξιωματούχος, την ώρα που 156 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης βρήκαν άλλο ένα πτώμα, ενώ οι έρευνές μας έφεραν επίσης στο φως ανθρώπινα υπολείμματα», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μειώνεται σε 156 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αυξάνεται σε πέντε», διευκρίνισε.

Florida Building Collapse: Crews Still Working To Find Survivors, Mayor Says

Πολίτες, με φωτογραφίες αγνοούμενων συγγενών τους στα χέρια φτάνουν στο σημείο της κατάρρευσης, αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπους. Τα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να εντοπίζουν επιζώντες, δουλεύοντας όλο το 24ωρο. Σε τοίχο κοντά στο σημείο της κατάρρευσης έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες αγνοουμένων με λίγα λουλούδια να τις περιβάλλουν. 

Κατάρρευση κτηρίου στη Φλόριντα - Φωτογραφίες αγνοουμένων
Κατάρρευση κτηρίου στη Φλόριντα - Φωτογραφίες αγνοουμένων © EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

florida5.jpg
Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα - Δεκάδες αγνοούμενοι © EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Σύμφωνα με το CNN, ως θύματα ταυτοποιήθηκαν οι Antonio Lozano, 83 ετών, Gladys Lozano, 79 ετών, και Manuel LaFont, 54 ετών, Stacie Fang, 54 ετών. 

florida3.jpg
Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα - Πέντε νεκροί © EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, σχεδόν τρία χρόνια πριν από την κατάρρευση, μηχανικός εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με δομικές ζημιές στην πλάκα από σκυρόδεμα κάτω από το κατάστρωμα της πισίνας και ρωγμές που βρίσκονται στο γκαράζ. Μάλιστα, έκθεση έρευνας  από τον Οκτώβριο του 2018 συμπεριλήφθηκε σε μια σειρά δημόσιων εγγράφων που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της πόλης Surfside. Η έρευνα για το δομικό πεδίο ανέφερε ότι η στεγανοποίηση κάτω από το κατάστρωμα της πισίνας και την κίνηση εισόδου απέτυχε και προκάλεσε «μεγάλες δομικές ζημιές». «Η αποτυχημένη στεγανοποίηση προκαλεί μείζονες δομικές ζημιές στη δομή σκυροδέματος κάτω από αυτές τις περιοχές. Η αποτυχία αντικατάστασης της στεγανοποίησης στο εγγύς μέλλον θα προκαλέσει την έκταση της φθοράς του σκυροδέματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η έκθεση, ενώ σημείωνε ότι «η αντικατάσταση της υπάρχουσας στεγανοποίησης καταστρώματος θα είναι εξαιρετικά δαπανηρή ... θα είναι ενοχλητική και θα δημιουργήσει σοβαρή ενόχληση στους κατοίκους του κτηρίου».  

florida4.jpg
Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα - Πέντε νεκροί © EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Με πληροφορίες από το CNN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ