- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσικό πολεμικό έριξε προειδοποιητικές βολές σε βρετανικό
Το βρετανικό αντιτορπιλικό παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα
Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές κατά βρετανικού πολεμικού πλοίου που παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας
Ρωσικά πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε συνεργασία με την Μεθοριακή Υπηρεσία της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) ανέκοψαν την πορεία πλεύσης του βρετανικού αντιτορπιλικού Defender που παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας στην περιοχή του ακρωτηρίου Φιολέντ. Ρωσικό πολεμικό πλοίο μεθοριακής περιπολίας έριξε προειδοποιητικές βολές, ενώ ένα βομβαρδιστικό Su-24M έριξε προειδοποιητικές βόμβες στην πορεία πλεύσης του πλοίου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το βρετανικό αντιτορπιλικό Defender, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμύνης, «στις 11:53, στις 23 Ιουνίου, ενεργώντας στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, παραβίασε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εισήλθε στα χωρικά ύδατα στην περιοχή του ακρωτηρίου Φιολέντ, έχοντας διανύσει 3 χιλιόμετρα».
Το βρετανικό αντιτορπιλικό έλαβε την προειδοποίηση ότι θα γίνει χρήση πυρών σε περίπτωση που παραβιάσει τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
«Στις 12:06 και στις 12:08 το πλοίο μεθοριακής περιπολίας έριξε προειδοποιητικά πυρά. Στις 12:19 αεροσκάφος τύπου Su-24M έριξε προειδοποιητικά τέσσερις βόμβες (OFAB-250) στην πορεία πλεύσης του αντιτορπιλικού Defender», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.
Όπως διευκρινίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του, «στις 12:23 χάρη στις κοινές ενέργειες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Μεθοριακής Υπηρεσίας της FSB το αντιτορπιλικό Defender εγκατέλειψε τα σύνορα των χωρικών υδάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι στο υπουργείο εκλήθη ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος αρμόδιος για ζητήματα άμυνας που υπηρετεί στην βρετανική πρεσβεία στην Μόσχα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.