- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί και φέρεται με ασέβεια
«Μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να παρακάμψει τη συμφωνία με τη Λιβύη»
Ο Άκαρ απευθυνόμενος σε στελέχη του στρατιωτικού επιτελείου εξαπέλυσε και επίθεση κατά της Ελλάδας.
Νέα πυρά κατά της Ελλάδας με αφορμή την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμφωνίας θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή η συμφωνία είναι μάταιη προσπάθεια. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, του διαλόγου και των ειρηνικών μεθόδων».
Τονίζοντας ότι «είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση των προτάσεων λύσης στην Κύπρο», ο Ακάρ δήλωσε ότι «η λύση των δύο κρατών στην Κύπρο είναι τώρα η μόνη λύση». Στη συνέχεια, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πως «η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τη γη, τα δικαιώματα και το νόμο κανενός».
«Σεβόμαστε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο, δεν χαρίζουμε τα δικαιώματά μας. Δεν επιτρέπουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό».
Μάλιστα, στο σημείο αυτό επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα κατηγορώντας την για προκλητική στάση.
«Ζητούμε ειρήνη, ειρήνη, διάλογο, σχέσεις καλής γειτονίας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια γλώσσα διαρκούς πρόκλησης, κρίσης, ασέβειας και απειλής από την ελληνική πλευρά»
Εξέφρασε δε την άποψη πως τα τρίτα μέρη πρέπει να είναι αντικειμενικά σε θέματα που σχετίζονται «με τους γείτονές μας».
«Τους λέω ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να μετατραπεί σε πρόβλημα με την ΕΕ, με τις ΗΠΑ με κανέναν τρόπο» κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Η μάχη για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής συνεχίζεται
«Υπάρχουν όρια, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις», το μήνυμα της πρωθυπουργού
Άγνωστο τι θα κάνει μετά την παραίτησή της
Τα μηνύματα σε φίλο του ότι δεν έβρισκε ουσιαστικούς ρόλους
Η εκτίμηση για την ανάρρωσή του
HARD NEWS: Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα | Κορεατική Χερσόνησος και πύραυλοι | Κονγκό και Έμπολα | ΔΝΤ και ΑΙ | NASA, SpaceX και Διάστημα
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Τι υποστηρίζει η πλευρά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.