Μακρόν για διαχείριση της πανδημίας: «Κανένα mea culpa»
Μέτρα λαμβάνουν οι «γείτονες» της Γαλλίας
Γαλλία: Γιατί οι Γάλλοι περιμένουν να ακούσουν mea culpa από τον Εμανουέλ Μακρόν για τη διαχείριση της πανδημίας.
Από σήμερα η Γερμανία κηρύσσει τη Γαλλία περιοχή υψηλού κινδύνου και την ερχόμενη Τρίτη θα ακολουθήσει η Ισπανία.
Σύμφωνα με την DW, οι Γάλλοι ακούν το mea culpa της Μέρκελ για την ακύρωση των μέτρων για το Πάσχα και αναρωτιούνται εάν και στη Γαλλία θ’ ακούσουν ποτέ κάτι τέτοιο. Φαίνεται ότι την απάντηση έδωσε ήδη από την Παρασκευή ο Εμανουέλ Μακρόν: «Δεν υπάρχει λόγος για κανένα mea culpa, καμία τύψη ή αποτυχία. Δικαιωθήκαμε γιατί δεν υπήρξε η προβλεπόμενη έξαρση» είπε, απαντώντας στις κριτικές ότι δεν προχώρησε σε γενικό lockdown τουλάχιστον τον Φεβρουάριο.
Την ίδια ώρα, ο Μακρόν αναγνώρισε ότι οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ήδη 19 διαμερίσματα της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας των Παρισίων βρίσκονται κάτω από αυστηρά μέτρα. Ο Γάλλος πρόεδρος θέλησε, πάντως, να προειδοποιήσει ότι ίσως να χρειαστεί τώρα νέα στρατηγική.
Οι γείτονες της Γαλλίας παίρνουν ήδη μέτρα. Συγκεκριμένα, στο βορρά από σήμερα η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους και από την Τρίτη το ίδιο κάνει και η Ισπανία στο νότο. Συγκεκριμένα για τη Γερμανία ισχύσουν τα εξής: Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν από τη Γαλλία στη Γερμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Αυστηρότεροι περιορισμοί ισχύουν ειδικότερα για όσους φτάνουν από την γαλλική περιφέρεια Μοζέλ στο Ζάαρλαντ και τη Ρηνανία Παλατινάτο, οι οποίοι υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.
Λόγω της καλοκαιρίας οι Παριζιάνοι φεύγουν για αποδράσεις δυτικά στις ακτές του Ατλαντικού, με τους ντόπιους, όμως, να γκρινιάζουν ότι τους φέρνουν τον ιό.
Τα σχολεία στη Γαλλία παραμένουν ανοιχτά, κλείνουν οι τάξεις μόνο όταν υπάρχει κρούσμα. Ο Μακρόν φαίνεται ότι ποντάρει στους μαζικούς εμβολιασμούς οργανώνοντας ακόμη και «εμβολιοδρόμια» σε αθλητικές εγκαταστάσεις με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν αναβολές στις αφίξεις των εμβολίων.
Με πληροφορίες από DW
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.