- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΗΠΑ: Παραμένει η Εθνοφρουρά στο Καπιτώλιο ως τα τέλη Μαΐου
Είχε κληθεί να βρίσκεται εκεί από τις παραμονές της Ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι παρέτεινε για δύο μήνες την αποστολή προστασίας του Καπιτωλίου, που έχει ανατεθεί σε στρατιώτες της Εθνοφρουράς.
Ως τα τέλη Μαΐου θα παραμείνουν οι στρατιώτες της Εθνοφρουράς στο Καπιτώλιο, προκειμένου να το προστατεύουν, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Σχεδόν 2.300 στρατιωτικοί θα παραμείνουν κινητοποιημένοι ως την 23η Μαΐου, δηλαδή περίπου οι μισοί από όσους φυλάσσουν την έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου ως εδώ.
Στο Καπιτώλιο εξακολουθούν να εφαρμόζονται πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την 6η Ιανουαρίου, όταν χιλιάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν στον χώρο έπειτα από ομιλία του Ρεπουμπλικάνου, ακόμη τότε προέδρου της χώρας, αφού τους προέτρεψε να πάνε να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.
Αρκετές εκατοντάδες εξ αυτών εισέβαλαν στο κτίριο και ακολούθησε χάος. Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μέλος της αστυνομίας του Καπιτωλίου, σκοτώθηκαν.
Έκτοτε τοποθετήθηκαν μπαριέρες για την προστασία του χώρου γύρω από το κτίριο του Καπιτωλίου, ενώ 5.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν, αν χρειαστεί, την αστυνομία. Η αποστολή τους τυπικά θα ολοκληρωνόταν τη 12η Μαρτίου.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της επιπρόσθετης περιόδου, το υπουργείο Άμυνας θα συνεργαστεί με την αστυνομία του Καπιτωλίου προκειμένου να μειωθεί προοδευτικά η παρουσία της Εθνοφρουράς», ανέφερε ο εκπρόσωπός του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι.
Το υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έλαβε επίσημο αίτημα της αστυνομίας του Καπιτωλίου να παρατείνει για δύο μήνες την αποστολή φύλαξης του κτιριακού συγκροτήματός του από μέλη της Εθνοφρουράς, χωρίς να διευκρινίσει αν το αίτημα αυτό συνδεόταν με κάποιον συγκεκριμένο κίνδυνο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.