- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χουλουσί Ακάρ: Νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας για την Ελλάδα και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.
O Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στράφηκε για ακόμη φορά κατά της Ελλάδας, εκφράζοντας τις ενστάσεις του για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είπε ότι ακόμα και αν αγοράζει 3-5 μαχητικά αεροσκάφη ή 3-5 πολεμικά πλοία, δεν φτάνουν και δεν μπορεί να πετύχει κάτι, καθώς όλοι ξέρουν το μέγεθος του τουρκικού στρατού.
Παράλληλα, ωστόσο, η Άγκυρα ναυπηγεί 4 φρεγάτες, 6 υποβρύχια γερμανικής τεχνολογίας, ενώ περιμένει και τα F-35, για τα οποία δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση από τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχει στείλει και σχετική επιστολή. Ο Ακάρ σχολίασε αυτό το άτυπο εμπάργκο τονίζοντας ότι «πληρώσαμε και δεν παραλάβαμε αυτά που πληρώσαμε».
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, οι Ερντογάν και Πούτιν θα θεμελιώσουν τον τρίτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού στις 10 Μαρτίου με μια κοινή τελετή, η οποία πιθανότατα θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο πρώτος αντιδραστήρας θα λειτουργήσει το 2023.
Νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγόρησε την Ελλάδα για ανεύθυνες δηλώσεις και απειλές που αυξάνουν την ένταση στον Αιγαίο και διαταράσσουν την περιφερειακή ειρήνη.
Σχετικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ο ίδιος δήλωσε ότι «είναι άδικος κόπος» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τις ενέργειες και τις δηλώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις και να δει το παρελθόν για να κινηθεί ανάλογα.
Για το Κυπριακό, οι συζητήσεις για το οποίο θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, η Τουρκία λέει ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από τη λύση των δύο κρατών, που έρχεται βέβαια σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.