- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 317 μαθήτριες από σχολείο
Η κυβέρνηση αρνείται πως καταβάλλει λύτρα για την απελευθέρωση των παιδιών
Νιγηρία: Απαγωγή 317 μαθητριών από σχολείο - Τι αναφέρουν αξιωματούχοι για την αύξηση των απαγωγών στη χώρα.
317 μαθήτριες απήχθησαν σήμερα από σχολείο της πόλης Ζανγκέμπε της βορειοδυτικής Νιγηρίας. Πρόκειται για τη δεύτερη απαγωγή που σημειώνεται μέσα σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα στην ίδια περιοχή.
Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Αστυνομική Διοίκηση της Πολιτείας Ζαμφάρα, σε συνεργασία με το στρατό, έχει αρχίσει κοινή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να διασώσει τις 317 μαθήτριες που απήχθησαν από τους ένοπλους συμμορίτες από το Κυβερνητικό Δευτεροβάθμιο Σχολείο Επιστημών της Ζανγκέμπε».
Οι απαγωγές από σχολεία τείνουν να γίνουν ενδημικές στις βόρειες περιφέρειες της πιο πολυάνθρωπης χώρας της Αφρικής, όπου η ασφάλεια έχει καταρρεύσει και οι ένοπλοι μαχητές έχουν αυξηθεί. Αξιωματούχοι δηλώνουν στο Reuters ότι η αύξηση των απαγωγών τροφοδοτείται εν μέρει από τα μεγάλα ποσά που πληρώνει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για τα παιδιά. Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται πως καταβάλλει λύτρα.
Σύμφωνα με το AΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος ενημέρωσης της Ζαμφάρα, Σουλαϊμάν Τανάου Άνκα, σε δηλώσεις του στο Reuters ανέφερε πως οι ένοπλοι έφθασαν αργά τη νύκτα στο σχολείο, πυροβολώντας σποραδικά στον αέρα. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω, ήρθαν με οχήματα και μετέφεραν τις μαθήτριες, ενώ μερικές τις πήραν μαζί τους πεζή», δήλωσε ο Άνκα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.