- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους συμπολίτες του σ' ένα λεπτό σιγής, για να τιμήσουν τους 500.000 νεκρούς της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Όλους τους Αμερικανούς πολίτες κάλεσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή, για να τιμήσουν τη μνήμη των 500.000 θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.
Ο Μπάιντεν, η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις, η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν και ο δεύτερος κύριος Νταγκ Έμχοφ επρόκειτο να τηρήσουν ενός λεπτού στιγμή στις 18:15 (ώρα ανατολικής ακτής· 01:15 ώρα Ελλάδας), στον Λευκό Οίκο.
«Καλώ όλους τους Αμερικανούς να ενωθούν μαζί μας καθώς θυμόμαστε τους πάνω από 500.000 συμπολίτες μας, που χάσαμε εξαιτίας της COVID-19, να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή κατά τη δύση του ηλίου», ανέφερε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του.
Έδωσε επίσης εντολή οι αμερικανικές σημαίες σε ομοσπονδιακούς χώρους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις να κυματίζουν μεσίστιες για τις επόμενες πέντε ημέρες, σημείωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι.
Οι ΗΠΑ καταγράφουν περί το 19% των θανάτων παγκοσμίως εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, τεράστιο ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς πως οι πληθυσμός τους δεν ξεπερνά το 4% του παγκόσμιου.
Κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ως χθες το απόγευμα είχαν υποκύψει 500.071 άνθρωποι εξαιτίας της COVID-19 από τους 28 εκατομμύρια και πλέον που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2.
Αυτός, ο βαρύτερος απολογισμός στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, αντανακλά την έλλειψη συντονισμένης εθνικής αντίδρασης το 2020, όταν η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να πετάξει στις πολιτείες το μπαλάκι της αντίδρασης στη σοβαρότερη υγειονομική κρίση του αιώνα.
Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου, εν μέρει τουλάχιστον, διότι οι ψηφοφόροι πίστεψαν ότι θα αντιμετωπίσει με περισσότερη επάρκεια την πανδημία.
Ο Τραμπ υποβάθμιζε την κρίση στα αρχικά της στάδια, αργότερα διαβεβαίωνε πως ο ιός θα «εξαφανιζόταν», κι έκανε διάφορες υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη της κατάστασης.
«Στη διάρκεια αυτής της πανδημίας πέθαναν περισσότεροι Αμερικανοί απ’ ό,τι στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Πόλεμο του Βιετνάμ μαζί», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν στο μήνυμά του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους 14 οι νεκροί, πάνω από 80 οι τραυματίες στα νοσοκομεία
Το σχόλιο που εξόργισε τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι καταγγελίες για γενοκτονία απορρίπτονται από το Τελ Αβίβ
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός
Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο σε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737
Τα σφάλματα, τα τέλματα, οι πλάνες της λογικής και η απουσία στρατηγικής εξόδου
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.