- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Βανδάλισαν τα σπίτια της Νάνσι Πελόσι & του Μιτς ΜακΚόνελ
Μετά την αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει την οικονομική βοήθεια για τους Αμερικάνους που επλήγησαν από την πανδημία covid-19
Στόχος βανδάλων έγιναν τα σπίτια του Ρεπουμπλικάνου Μιτς ΜακΚόνελ και της Δημοκρατικής Νάνσι Πελόσι
Άγνωστοι βανδάλισαν στις ΗΠΑ τα σπίτια της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ.
Νωρίς την Παρασκευή το πρωί άγνωστοι βανδάλισαν ένα σπίτι στο Σαν Φρανσίκο που ανήκει στην Πελόσι, σύμφωνα με την αστυνομία. “Άγνωστοι δράστες έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του γκαράζ και άφησαν ένα κεφάλι γουρουνιού στο πεζοδρόμιο”, ανακοίνωσε η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο.
Εξάλλου στο σπίτι του ΜακΚόνελ στο Κεντάκι άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα «πού είναι τα λεφτά μου;».
Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν εν μέσω πολιτικής διαμάχης στο Κογκρέσο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους Αμερικανούς που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.
Την Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων, οπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε υπέρ της αύξησης της βοήθειας που θα λάβουν οι Αμερικανοί από τα 600 δολάρια στα 2.000. Η πρόταση υιοθετήθηκε στη Βουλή με τη στήριξη περισσότερων από 40 Ρεπουμπλικάνων. Όμως η Γερουσία, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν ενέκρινε τη πρόταση, παρά την προτροπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
“Η Γερουσία δεν θα εκφοβιστεί να δώσει περισσότερα δανεικά στα χέρια των πλούσιων φίλων των Δημοκρατικών που δεν έχουν ανάγκη βοήθεια”, δήλωσε ο ΜακΚόνελ την Τετάρτη.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής επικρίνει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να αυξηθεί το ποσό που θα δοθεί ως βοήθεια στους Αμερικανούς λέγοντας ότι “απλώς δεν είναι η σωστή προσέγγιση” και επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για “σοσιαλισμό για πλούσιους”.
Σε ανακοίνωσή του χθες Σάββατο μετά το επεισόδιο του βανδαλισμού ο ΜακΚόνελ εξέφρασε την εκτίμησή του για όλους τους κατοίκους του Κεντάκι που συμμετείχαν στη δημοκρατική διαδικασία “είτε συμφωνούν μαζί μου είτε όχι”.
“Αυτό είναι διαφορετικό”, τόνισε. “Ο βανδαλισμός και η πολιτική του εκφοβισμού δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας”.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ, BBC, CNN
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
«Τέρμα τα κρυφά κόστη, ήρθε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια», δήλωσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
19 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν χθες από το Στενό του Ορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.