- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γερμανία - Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα από τα μεσάνυχτα
Τα μέτρα θα χαλαρώσουν ελαφρώς για τις γιορτές
Ισχύουν από τα μεσάνυχτα αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό στα περισσότερα ομοσπονδιακά κρατίδια στη Γερμανία.
Στα περισσότερα ομοσπονδιακά κρατίδια στη Γερμανία ισχύουν από τα μεσάνυχτα αυστηρότερα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Έτσι, για παράδειγμα, οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις περιορίζονται από δέκα έως το πολύ πέντε άτομα από την ίδια οικογένεια ή από μία μόνο άλλη. Τα παιδιά έως 14 ετών δεν συνυπολογίζονται.
Επίσης, περιορίζεται περισσότερο ο μέγιστος αριθμός πελατών σε μεγάλα καταστήματα, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ. Σε καταστήματα έως 800 τετραγωνικά μέτρα, θα επιτρέπεται να υπάρχει το πολύ ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Στην περίπτωση καταστημάτων που είναι μεγαλύτερα, επιτρέπεται ένα επιπλέον άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα στον επιπλέον χώρο.
Το μερικό lockdown που ισχύει από τον Νοέμβριο παρατάθηκε έως τις 20 Δεκεμβρίου. Κλειστά θα παραμείνουν εστιατόρια, θέατρα και χώροι αναψυχής.
Τα μέτρα θα χαλαρώσουν ελαφρώς για τις γιορτές. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου το αργότερο, θα επιτρέπονται συναντήσεις έως δέκα ατόμων. Ωστόσο, παρόλους τους γενικούς κανόνες, ενδέχεται να υπάρχουν αποκλίσεις σε μεμονωμένα ομοσπονδιακά κρατίδια. Για παράδειγμα, το κρατίδιο του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται η συνάθροιση μόνο πέντε ατόμων κατά τη διάρκεια των εορτών.
Όπως και τον Νοέμβριο, τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Συμφωνήθηκε ότι απαιτείται μάσκα σε μεγαλύτερες τάξεις και ανάλογα με τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην κάθε περιοχή. Οι μαθητές που θα βρεθούν θετικοί καθώς επίσης και οι συμμαθητές τους πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών. Όποιοι βρεθούν μετά αρνητικοί μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαδηλώσεις έξω από το Ευρωκοινοβούλιο
Από το δυστύχημα στην Ισπανία μέχρι τους δασμούς του Τραμπ, τη Eurovision και την απώλεια του Βαλεντίνο – η εβδομάδα σε αριθμούς
Απεργία ζητά το συνδικάτο μηχανοδηγών μετά τα δυστυχήματα με 42 νεκρούς και σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια
Eξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την υλοποίησή της ή ακόμη και να την «εκτροχιάσει»
Η ζωή του Τζιμ, που έστω και αργά ανακάλυψε ότι ήταν ίντερσεξ
ΠΡOΣΟΧΗ: Το άρθρο περιλαμβάνει σκληρές περιγραφές βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Τριντό ανέδειξε την «ήπια ισχύ» με προσωπική αναφορά
Εμπλέκονται και οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που είχαν δεσμευτεί να βοηθήσουν στην έρευνα
Ο Καναδός πρωθυπουργός μίλησε για τον ρόλο των μεσαίων δυνάμεων
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.