Γερμανία: ΙΧ παρέσυρε πεζούς - Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού
Τουλάχιστον δύο νεκροί μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ
Καρέ καρέ η μεταφορά του οδηγού που παρέσυρε πεζούς στη γερμανική πόλη Τρίερ μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς.
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι γερμανικές αρχές στην πόλη Τρίερ, καθώς αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζούς. Ο οδηγός του συνελήφθη.
Βίντεο στο Twitter δείχνει αστυνομικούς να τον έχουν ακινητοποιήσει στη μέση του δρόμου, ενώ σε ένα άλλο τον μεταφέρουν «σηκωτό» σε κτίριο της πόλης.
Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για 10 τραυματισμένους πολίτες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός του οχήματος μπήκε σε πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, άρχισε να κάνει ελιγμούς και να παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά του.
Όλα έγιναν σε μια στιγμή. Επικράτησε πανικός. Πεζοί φώναζαν έντρομοι, προσπαθώντας να βρουν μέρος να προστατευτούν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η γερμανική εφημερίδα Bild. Η FAZ ανέφερε ότι ο οδηγός του γκρι Range Rover διέσχισε το κέντρο της πόλης με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 70 χλμ./ώρα, περνώντας μεταξύ άλλων από τη δημοφιλή εμπορική οδό Simeonstrasse, κοντά στην Porta Nigra.
Στις εικόνες που ανέβηκαν στα social media, το τζιπ έχει ακινητοποιηθεί από περιπολικά της γερμανικής αστυνομίας και στο μπροστινό του μέρος φέρει σημάδια πρόσκρουσης. Ο οδηγός του είναι ακινητοποιημένος στην άσφαλτο από αστυνομικούς, με τα χέρια πίσω από την πλάτη.
Από την πρώτη στιγμή στο σημείο αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ επί τόπου έσπευσαν και αρκετά ασθενοφόρα. Η περιοχή αποκλείστηκε, με τις αρχές της πόλης να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
«Συνελήφθη ένα άτομο και ένα όχημα κατασχέθηκε. Δύο άνθρωποι πέθαναν. Συνεχίστε να αποφεύγετε το κέντρο της πόλης» είναι το νεότερο μήνυμα της γερμανικής αστυνομίας. Οι πρώτες εικόνες από το αιματηρό συμβάν στη γερμανική πόλη Τρίερ, δείχνουν πολίτες να ζητούν βοήθεια, την ώρα που υπάρχουν τραυματίες πεσμένοι στο πλακόστρωτο.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη και το αν αυτά συνδέονται με τρομοκρατική ενέργεια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Τι είναι ο νέος διεθνής οργανισμός που εισηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ
Eνώ το ανθρώπινο λάθος έχει «σχεδόν αποκλειστεί»
Έκρηξη σε μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των Ταλιμπάν
Τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση, οι επιβάτες προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί
Απίστευτα βίαιη η σύγκρουση των τρένων
Ο Ντόναλντ Τραμπ ως ο άξονας γύρω από τον οποίο αναδιατάσσονται θεσμοί και συμπεριφορές
Ένα γαλλικό προηγούμενο, διαφωτιστικό για επίδοξους «τιμωρούς του συστήματος»
Η Κοπεγχάγη απέχει από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ καθώς οξύνεται η ένταση με τις ΗΠΑ
Το ίντερνετ θα αποκατασταθεί όταν «οι συνθήκες είναι κατάλληλες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.