- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λιβύη: Πάνω από 70 νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες
Τι αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης
Πάνω από 70 νεκροί μετανάστες και πρόσφυγες σε ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λιβύης - Πόσοι διασώθηκαν
Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Λιβύη, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
«Μέλη του ΔΟΜ ανέφεραν ένα φρικτό ναυάγιο στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 74 άνθρωποι σήμερα (12 Νοεμβρίου), στα ανοιχτά της Χούμα, στα παράλια στη Λιβύη», ανέφερε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.
Από τους επιβαίνοντες στο σκάφος που βυθίστηκε, σώθηκαν 47, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη στεριά από σκάφη του λιμενικού και ψαράδες.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 31 πτώματα και «οι έρευνες για τα υπόλοιπα θύματα συνεχίζονται», πρόσθεσε ο ΔΟΜ.
Τις δύο τελευταίες ημέρες 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, πνίγηκαν όταν ανατράπηκαν τα πλοιάρια στα οποία επέβαιναν. Το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms, το μοναδικό που επιχειρεί αυτήν την περίοδο στην κεντρική Μεσόγειο, διέσωσε 200 ανθρώπους σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις.
Από τις αρχές του έτους έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο τουλάχιστον 900 άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, ορισμένες φορές επειδή καθυστέρησε να φτάσει βοήθεια ενώ κινδύνευαν. Πάνω από 11.000 στάλθηκαν πίσω στη Λιβύη όπου «διατρέχουν τον κίνδυνο να εκτεθούν σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε κακομεταχείριση (…) σε εμπόριο (ανθρώπων) ή να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ο ΔΟΜ και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες επιμένουν ότι η Λιβύη δεν θα πρέπει να θεωρείται ασφαλής χώρα και ότι οι μετανάστες που διασώζονται ή τους σταματούν στη θάλασσα δεν θα πρέπει να επιστρέφουν εκεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Αποθέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την απόλυσή της
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να επινοούν διαρκώς τον εαυτό τους
Μια 23χρονη Ιρανή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου αλλά η διεθνής αριστερά και οι Παλαιστίνιοι σιωπούν
Τι προβλέπει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.