- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία σε Τουρκία για Oruc Reis: Σταματήστε τις προκλήσεις
Νέο μήνυμα από τη γερμανική κυβέρνηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για Ανατολική Μεσόγειο
Η κυβέρνηση στη Γερμανία κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις με το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.
Να απέχει από μονομερείς προκλήσεις κάλεσε και πάλι την Τουρκία η γερμανική κυβέρνηση, την ώρα που το Oruc Reis παραμένει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Και επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Άγκυρα «να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα στην οποία οι διερευνητικές συνομιλίες να υπόσχονται επιτυχία».
Από το Βερολίνο επισημάνθηκε ακόμη ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.
Από τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Ελλάδα και την Κύπρο «κατέστη σαφής η απογοήτευση των συνομιλητών του για τα μονομερή βήματα της Τουρκίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ.
Και πρόσθεσε: «Κατέστη όμως σαφές και το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει εκεί μια επί της αρχής προθυμία για διάλογο με την Τουρκία και ότι το πακέτο, το οποίο αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με την Τουρκία, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή για την δράση όλων των εταίρων στην ΕΕ».
Υπό αυτήν την έννοια, όπως είπε, «θα πρέπει ασφαλώς να συζητήσουμε αυτό το θέμα την κατάλληλη στιγμή και με την Τουρκία».
Παρέπεμψε, μάλιστα, σε χθεσινή δήλωση του Χάικο Μάας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι «εναπόκειται τώρα ιδιαίτερα στην Τουρκία να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στην οποία τέτοιες διερευνητικές συνομιλίες μπορούν να υπόσχονται επιτυχία. Γι' αυτό πρέπει η τουρκική πλευρά να απέχει από μονομερείς προκλήσεις».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Χάικο Μάας προγραμματίζει να μεταβεί στην Άγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, ο κ. Μπούργκερ υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο Διάσκεψης στην Μπρατισλάβα. «Υπό αυτή την έννοια υπάρχει αυτό το νήμα συζητήσεων. Δεν έχω τώρα να ανακοινώσω συγκεκριμένες ημερομηνίες» περιορίστηκε να δηλώσει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «νέο μεγάλης κλίμακας πλήγμα» στην «καρδιά» της Τεχεράνης
Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, λένε από το Ισραήλ
Εκκενώνονται το αεροδρόμιο της Πάφου και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο
Οι τιμές του μαύρου χρυσού σημείωσαν άνοδο 9% την ώρα που η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Χορμούζ έχει διαταραχθεί
Εκκενώνεται και η Βάση Δεκέλειας
Υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής
Αποκαλούσε την Γκισλέιν Μάξγουελ «αδελφή ψυχή» του
Το τι συνέβη έγινε αντιληπτό μετά τον τοκετό
«Η αντεπίθεση είναι Ιράν επικίνδυνη», είπε ο Γάλλος υπουργός
Οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους τα τελευταία 24ωρα
Είναι η πρώτη σύζυγος αμερικανού προέδρου που έχει ποτέ προεδρεύσει τέτοιας συνεδρίασης
Η εταιρεία προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας του διυλιστηρίου προληπτικά
Ποια είναι η τρέχουσα εμπλοκή των ΗΠΑ στη βάση;
Τα πρώτα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ για τα πλήγματα στο Ιράν
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν - Εγκλωβισμένοι χιλιάδες ταξιδιώτες
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κύπρου για το drone στη βρετανική βάση
Στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας τα Στενά του Ορμούζ
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά
«Ξύπνησα από έναν πολύ δυνατό κρότο. Σείστηκε ολόκληρο το σπίτι»
Ο στρατός προειδοποίησε ότι οι επιδρομές στο Λίβανο θα ενταθούν σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.