- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δημιουργήθηκε στο ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ ανέφερε επίσης πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με τον Πούτιν μετά τον εμβολιασμό η κόρη του ανέβασε λίγο πυρετό, κάτι που όμως δεν κράτησε πολύ. Το εμβόλιο δημιουργήθηκε στο ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας και δοκιμάζεται σε ανθρώπους περίπου 2 μήνες.
Όπως ανέφερε, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο να τον κρατά ενήμερο για το εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι γνωρίζει πως «λειτουργεί αποτελεσματικά» και «δημιουργεί σταθερή ανοσία».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία θα μπορέσει σύντομα να αρχίσει μαζική παραγωγή του εμβολίου.
Σημειώνεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προ ημερών είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του ως προς την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, με εκπρόσωπό του να δηλώνει πως για να υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πρέπει οι δοκιμές για το εμβόλιο να περάσουν από διάφορα στάδια και αυτό χρειάζεται χρόνο για να γίνει.
Ο ΠΟΥ με λίστα που ανάρτησε στις 31 Ιουλίου κατέγραψε τα 26 εργαστήρια που διεξάγουν έρευνες για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη λίστα το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει περάσει ακόμη στο δεύτερο στάδιο δοκιμών, άρα δεν υπάρχουν αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα του. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει μπει το εν λόγω εμβόλιο στην 3η και τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τυχόν παρενέργειες.
Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.
Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Η Άγκυρα αντιτίθεται σε κάθε σενάριο αποσταθεροποίηση της χώρας
Η τραγική ιστορία της Ζεχρά Οζούμ
Δύο εβδομάδες βομβαρδισμών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 2.000 ανθρώπους στο Ιράν
Η αποκάλυψη που είχε κάνει ο ίδιος σε ένα από τα θύματά του
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την ανακοίνωση του διορισμού του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.