Κοσμος

Κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία: Έφθασαν τα 238.159

Στους 34.514 οι νεκροί - Οι νέες ανακοινώσεις στον απόηχο των όσων εκτυλίχθηκαν μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Νάπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιος κορωνοϊός στην Ιταλία; «Κάηκε» η Νάπολη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου - Φιλιά, αγκαλιές και ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις
Ποιος κορωνοϊός στην Ιταλία; «Κάηκε» η Νάπολη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου - Φιλιά, αγκαλιές και ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις/© EPA/CIRO FUSCO

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 238.159 κρούσματα και 34.514 νεκροί - Όλα τα νεότερα στον απόηχο των εξάλλων πανηγυρισμών χωρίς μάσκες και αποστάσεις στη Νάπολη.

Στα 238.159 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, την ώρα που οι νεκροί ασθενείς με Covid-19 έφθασαν τους 34.514.

Οι νέες ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό στην Ιταλία έγιναν στον απόηχο των όσων εκτυλίχθηκαν στη Νάπολη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας.

Οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού, με τους υποστηρικτές της Νάπολη να πανηγυρίζουν αγκαλιά και να φιλιούνται, χωρίς μάσκα και αποστάσεις, προκάλεσε την «έκρηξη» μέλους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος έκανε λόγο για «βλάκες», υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες εικόνες τού προκαλούν πόνο.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, 180.544 πολίτες που κόλλησαν κορωνοϊό στην Ιταλία, έχουν γίνει καλά. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 333 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 66 ασθενείς έχασα την ζωή τους και 1.089 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό. Επιπλέον, 168 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 2.867 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 20.066 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Οι ασθενείς στην εντατική παρουσιάζουν αύξηση (είναι πέντε περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα). Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αύξηση σε αυτόν τον αριθμό έπειτα από πολλές ημέρες συνεχούς πτωτικής πορείας. Σε σχέση με ένα 24ωρο νωρίτερα, τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν μικρή αύξηση: Νόσησαν 4 περισσότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 23, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 160.

Italy: Jubilant Napoli fans pack streets of Naples despite COVID restrictions

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ