- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σουηδία - Κορωνοϊός: Η αντιπολίτευση πιέζει να ξεκινήσει έρευνα
Σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης και τις επιλογές που έγιναν - «Φουντώνουν» οι φωνές στο εσωτερικό για τα «χαλαρά» μέτρα
Απαντήσεις για το αν υπάρχουν ευθύνες στον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού στη Σουηδία, ζητά η αντιπολίτευση και προτείνει να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα.
Να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα για το πώς αντιμετωπίστηκε ο κορωνοϊός στη Σουηδία, επιδιώκει η αντιπολίτευση.
Η Σουηδία ήταν ένα από τα ελάχιστα κράτη στην Ευρώπη που ακολούθησε μια «χαλαρή» πολιτική στον τρόπο αντιμετώπισης της σοβαρής υγειονομικής κρίσης. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επέλεξε την οικονομία και όχι τη Δημόσια Υγεία, από τη στιγμή που αρνήθηκε πεισματικά να επιβάλει lockdown.
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της σουηδικής αντιπολίτευσης ζήτησαν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 να συσταθεί, πριν από το καλοκαίρι, μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνήσει τη διαχείριση της επιδημίας Covid-19 από τη Σουηδία. Αν και έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης μιας τέτοιας επιτροπής, ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν θεωρεί πως η επιτροπή αυτή δεν θα είναι λειτουργική, παρά μόνο εάν τελειώσει η πανδημία.
«Πολλά κόμματα συμφωνούν με εμάς στο γεγονός ότι αυτή η επιτροπή θα πρέπει να συγκροτηθεί όσο το δυνατό συντομότερα κι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε το τέλος της κρίσης» απάντησε από τη μεριά του, ενώπιον δημοσιογράφων, ο Ουλφ Κρίστερσον, ο επικεφαλής του κόμματος Moderates, που ζήτησε τη σύσταση της επιτροπής μαζί με τους Σουηδούς Δημοκράτες.
Οι νεκροί από κορωνοϊό στη Σουηδία είναι 4.350, την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 36.476. Τα 3/4 των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ήταν ασθενείς δομών φροντίδας και νοσούντες που παρέμειναν στα σπίτια τους.
Η ανεξάρτητη επιτροπή αυτή αναμένεται να εξετάσει και την παράμετρο για ποιον λόγο έως τα τέλη Μαΐου γίνονταν 30.000 διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό στη Σουηδία, ενώ υπήρχε η δυνατότητα για τουλάχιστον 100.000.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.