- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λίντα Τριπ: Πέθανε η γυναίκα που αποκάλυψε το σκάνδαλο Λεβίνσκι
Έπασχε από καρκίνο – Οι ηχογραφήσεις άνοιξαν τον δρόμο για την αποπομπή του Μπιλ Κλίντον
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η Λίντα Τριπ, η γυναίκα που αποκάλυψε την «ανάρμοστη σχέση» του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι.
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η δημόσιος υπάλληλος και εργαζόμενη στο Πεντάγωνο, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας την «ανάρμοστη σχέση» του Μπιλ Κλίντον με την ειδικευόμενη του Μόνικα Λεβίνσκι και τον έφερε ένα βήμα πριν από την αποπομπή του από την προεδρία των ΗΠΑ. Η Λίντα Τριπ έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και η είδηση του θανάτου της ανακοινώθηκε από την οικογένειά της.
Οι «παράνομες» ηχογραφήσεις των συνομιλιών Κλίντον-Λεβίνσκι από τη Λίντα Τριπ οδήγησαν στην αποπομπή και δίκη του τότε προέδρου των ΗΠΑ ενώπιον της Γερουσίας. Η πρώην δημόσιος υπάλληλος και φίλη της Μόνικα Λεβίνσκι παρά τα 24 χρόνια διαφοράς μεταξύ τους, έμαθε ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε σεξουαλική σχέση με μια νεότερη υπάλληλό του. Η Λίντα Τριπ ξεκίνησε να ηχογραφεί μυστικά όλες τις συνομιλίες του Κλίντον το 1997. Αυτές οι ηχογραφήσεις παραδόθηκαν στον ανεξάρτητο εισαγγελέα Κένεθ Σταρ και έτσι άνοιξε ο δρόμος για ευρεία έρευνα της διακυβέρνησης Κλίντον. Η Λίντα Τριπ ήταν αυτή που έκανε επίσης την αποκάλυψη για τον «λεκέ» στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι, η λεπτομέρεια που ανάγκασε τον Μπιλ Κλίντον να ομολογήσει τη σχέση του με την νεαρή ειδικευόμενή του.
Το σεξουαλικό σκάνδαλο έφερε τον Μπιλ Κλίντον ενώπιον της Γερουσίας, η οποία τον αθώωσε για την κατηγορία της ψευδορκίας.
Η Λίντα Τριπ είχε δηλώσει ότι το κίνητρό της για την αποκάλυψη του σκανδάλου και για τις ηχογραφήσεις ήταν ο «πατριωτισμός». Οι επικριτές της την κατηγορούσαν για προδοσία απέναντι στη φίλη της Μόνικα Λεβίνσκι και επέμεναν ότι ο στόχος της ήταν να υπονομεύσει την προεδρία του Κλίντον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.