- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονωϊού στη Γερμανία αυξήθηκε στα 117, από 66 μέχρι χθες, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
H αρμόδια για τον κορωνοϊό κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων έχει διευρύνει τις οδηγίες της σχετικά τα ταξίδια και ματαίωσε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις. Το υπουργείο Υγείας συμβουλεύει επίσης όσους παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος να μην συμμετέχουν σε μαζικές συναθροίσεις.
Περισσότερα από τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας. Πολλά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, καθώς ορισμένοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί.
Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είπε σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι αναμένει το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους. Όταν ρωτήθηκε αν η Γερμανία είναι έτοιμη να θέσει σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις και περιοχές για να ελέγξει την επιδημία, απάντησε: «Αυτό θα ήταν η ύστατη λύση». Δεν διευκρίνισε πάντως τι θα έπρεπε να συμβεί ώστε να ληφθούν τέτοια δρακόντεια μέτρα.
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είπε ότι η Γερμανία θα είναι σε θέση να λάβει μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας εάν η επιδημία προκαλέσει μια παγκόσμια οικονομική κρίση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.