- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκική εφημερίδα: Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος
Τι θα ζητήσει για αντάλλαγμα
Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στην Κύπρο έναντι ανταλλαγμάτων, σύμφωνα με Τούρκο πρώην αξιωματούχο.
Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα η Τουρκία να προσφέρει τη συνεργασία της στην ανατ. Μεσόγειο, υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του sigmalive, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, o Τούρκος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι «για αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία». Ο Ουνάλ Αταμπάι υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.
Σε δηλώσεις του προς την ίδια εφημερίδα, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερντογάν Τοπράκ, ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου έχει ξαναζητήσει βάση στην Τουρκία και το 1944 και αργότερα επί Στάλιν το 1945, ωστόσο το αίτημα είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.