- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πώς σχολιάζει ο Λευκός Οίκος την παραπομπή σε δίκη του Τραμπ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας - Τα βέλη κατά των Δημοκρατικών
Για «αντισυνταγματική παρωδία» κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος για την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να παραπέμψει σε δίκη τον Ντόναλντ Τραμπ.
Για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της έρευνας του Κογκρέσου παραπέμφθηκε σε δίκη -με απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων- ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Λευκός Οίκος δεν έμεινε έξω από τη σφοδρή αντιπαράθεση Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων. Συγκεκριμένα, η αμερικανική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι μέσω αυτής της διαδικασίας ολοκληρώθηκε «ένα από τα πιο επονείδιστα πολιτικά επεισόδια στην ιστορία του έθνους μας».
«Χωρίς να λάβουν ούτε μία ψήφο Ρεπουμπλικάνου, και χωρίς να παρουσιάσουν την παραμικρή απόδειξη, οι Δημοκρατικοί προώθησαν την έγκριση του παράνομου κατηγορητηρίου τους σε βάρος του προέδρου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων» (σ.σ. σώμα του αμερικανικού Κογκρέσου που έχουν υπό τον έλεγχό τους) τονίζεται.
Στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος για «αντισυνταγματική παρωδία» και προστίθεται: «Ο πρόεδρος είναι βέβαιος ότι η Γερουσία (σ.σ. ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους) θα αποκαταστήσει την τάξη, την ισονομία και την τήρηση των ορθών νομικών διαδικασιών, που αγνοήθηκαν στις διαδικασίες στη Βουλή. Είναι έτοιμος για τα επόμενα βήματα και πεισμένος ότι θα απαλλαγεί πλήρως».
Για να κριθεί ένοχος ο Τραμπ και να φύγει από τον Λευκό Οίκο απαιτείται πλειοψηφία 2/3. Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα αθωωθεί και το ερώτημα είναι αν θα βγει ενισχυμένος επικοινωνιακά μέσω αυτής της διαδικασίας εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.