- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Πράσινο φως» για την παραπομπή Τραμπ (video)
Την ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων
Προχωρά κανονικά η παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.
Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι ζήτησε σήμερα να συνταχθεί κατηγορητήριο για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί για «κατάχρηση εξουσίας».
«Ζητάω σήμερα από τον πρόεδρο (της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέρι Νάντλερ) να ξεκινήσει τη σύνταξη άρθρων κατηγορητηρίου ("impeachement")», δήλωσε η ίδια, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης παρέμβασης.
«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να ενεργήσουμε, διότι προσπάθησε εκ νέου να διαφθείρει τις εκλογές μας προς όφελός του» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με την Πελόζι, «τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα: ο πρόεδρος καταχράστηκε την εξουσία του για προσωπικό όφελός του εις βάρος της εσωτερικής ασφάλειάς μας, θέτοντας ως προϋπόθεση, για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και τον προγραμματισμό ενός κρίσιμου τετ α τετ στο Οβάλ γραφείο, την ανακοίνωση μιας έρευνας σε βάρος τους πολιτικού αντιπάλου του».
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης αυτό το καλοκαίρι, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, το φαβορί των Δημοκρατικών για να αναμετρηθούν στις προεδρικές του 2020.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που κατέθεσαν ενώπιον του Κογκρέσου, προϋπόθεση για να απευθύνει ο Λευκός Οίκος πρόσκληση προς τον Ζελένσκι θα ήταν η ανακοίνωση της έναρξης έρευνας σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Επιπροσθέτως, μια βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία «πάγωσε» λίγες ημέρες πριν από το τηλεφώνημα.
«Ο πρόεδρος διέπραξε κατάχρηση εξουσίας, αποδυνάμωσε την εσωτερική ασφάλειά μας και έθεσε σε κίνδυνο την ακεραιότητα των εκλογών μας» σημείωσε η Πελόζι, η οποία εκτιμά ότι «οι ενέργειες του προέδρου παραβίασαν το Σύνταγμα».
Μόλις η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής συντάξει τα άρθρα για την παραπομπή, αυτά θα υποβληθούν σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια και θα εγκριθούν με απλή πλειοψηφία. Δεδομένης της κυριαρχίας των Δημοκρατικών στο σώμα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να γίνει ο τρίτος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που θα παραπεμφθεί.
Όπως ο Άντριου Τζόνσον το 1868 και ο Μπιλ Κλίντον το 1998, αναμένεται, κατόπιν, να αθωωθεί από τη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικανοί.
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι θα κερδίσει τη μάχη.
«Τα καλά νέα είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο ενωμένοι» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο μεγιστάνας, λίγο μετά την παρέμβαση της Νάνσι Πελόζι.
«Εάν πρέπει να με κατηγορήσετε, κάντε το τώρα, σύντομα, προκειμένου να έχουμε μια ισότιμη διαδικασία στη Γερουσία και προκειμένου η χώρα μας να μπορέσει να ξαναριχτεί στη δουλειά» έγραψε επίσης στο Twitter.
Η ανακοίνωση για την παραπομπή Τραμπ από τη Νάνσι Πελόζι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Στην ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ακόμη πέντε άνδρες
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Eνώ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.