- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λονδίνο - Αστυνομία: Πυροβολήσαμε και σκοτώσαμε τον ύποπτο
Με ψεύτικο γιλέκο με «μαϊμού» εκρηκτικά ήταν ζωσμένος ο ύποπτος
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον κύριο ύποπτο για την επίθεση με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Τουλάχιστον 2 πολίτες νεκροί.
Νεκρός είναι ο φερόμενος ως δράστης του επεισοδίου με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας. Μάλιστα, ο ύποπτος ήταν ζωσμένος με γιλέκο το οποίο στη συνέχεια αποδείχτηκε πως ήταν ψεύτικο.
Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου δήλωσε ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον κύριο ύποπτο στο επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου το οποίο αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατικό για προληπτικούς λόγους και το δίκτυο Sky News μετέδωσε πως άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ο οποίος είχε δεχθεί πρώτα την επίθεση με μαχαίρι του άνδρα που πυροβόλησε η αστυνομία.
«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, 29 Νοεμβρίου, η αστυνομία δέχθηκε κλήση για περιστατικό μαχαιρώματος κοντά στη London Bridge. Η Άμεση Δράση μαζί με αστυνομικούς από την αστυνομία του Λονδίνου και τη Μητροπολιτική. Ένας άνδρας ύποπτος πυροβολήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Λονδίνου και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πέθανε επί τόπου» ανέφερε συγκεκριμένα.
Και πρόσθεσε: «Έχουν τραυματιστεί πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Το συντομότερο δυνατό θα σας παρέχουμε κι άλλες πληροφορίες για την κατάστασή τους. […]Όπως καταλαβαίνεται λόγω της φύσης του περιστατικού, το αντιμετωπίσαμε σαν να είναι περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία. Τώρα είμαι σε θέση να σας πω ότι είναι τρομοκρατικό επεισόδιο».
Ωστόσο, στη συνέχεια, τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. «Αξιωματικοί από τη μητροπολιτική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ηγούνται των ερευνών, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω πως είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το κίνητρο του δράστη» είπε χαρακτηριστικά.
Ψεύτικα τα εκρηκτικά στο γιλέκο του δράστη
Όσο για τις αναφορές αυτοπτών μαρτύρων ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ο εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας τόνισε ότι αποδείχθηκε πως το γιλέκο ήταν ψεύτικο. «Ο ύποπτος, ένας άνδρας, πυροβολήθηκε από τους ενόπλους αστυνομικούς και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε επί τόπου», είπε ο Μπάσου. «Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι (η επίθεση) θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια, πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες», συνέχισε ο Μπάσου. «Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε.
«Σε αυτό το στάδιο, οι περιστάσεις που συνδέονται με το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου παραμένουν ασαφείς», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter. «Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το επεισόδιο αυτό σαν να έχει σχέση με την τρομοκρατία. Ένας άνδρας πυροβολήθηκε από την αστυνομία».
Δύο πολίτες νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι - Τρεις χαροπαλεύουν
Το Sky News, ο Gurdian και το BBC, επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσαν πως τουλάχιστον δύο άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι, ενώ ακόμη έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Είδα έναν άνδρα να πέφτει στο έδαφος, με ένα μαχαίρι δίπλα του» αφού προηγουμένως είχαν ακουστεί «πολλοί πυροβολισμοί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άνδρας που εργάζεται σε ένα γραφείο απέναντι από τη γέφυρα. Όπως είπε, στην περιοχή βρίσκονταν περίπου δέκα αστυνομικοί με πολλά εκπαιδευμένα σκυλιά για να εξουδετερώσουν τον ύποπτο. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από τον χώρο εργασίας αυτού του μάρτυρα περίπου μισή ώρα αργότερα δείχνει έναν άνδρα να απομακρύνεται με φορείο και έναν άλλον, τραυματισμένο στον ώμο, να συνοδεύεται από τους τραυματιοφορείς. Άλλος μάρτυρας είπε και αυτός ότι είδε έναν άνδρα στο έδαφος, με ένα μαχαίρι και ένα σακίδιο κοντά του.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε για το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Γέφυρα του Λονδίνου: «Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό. Όλες οι σκέψεις μου είναι κοντά στα θύματα και τις οικογένειές τους». Ο Τζόνσον επιστρέφει στη Ντάουνινγκ Στριτ και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νιλ Μπάσου δήλωσε ότι θα πάει στην πρωθυπουργική κατοικία για να τον ενημερώσει πλήρως. «Ενημερώνομαι για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση αντιμετώπισή τους» , είπε ο Τζόνσον.
“I want to thank the emergency services and members of the public for their immense bravery in responding to this suspected terrorist attack at London Bridge.
— UK Prime Minister (@10DowningStreet) November 29, 2019
“This is an appalling incident and all my thoughts are with the victims and their families.” — PM Boris Johnson
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν έκανε λόγο για «σοκαριστικό» συμβάν και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν άμεσα.
Armed police point weapons during London Bridge incident
London Bridge encore une attaque au couteau sanglante avec gilet factice #Terrorisme du pauvre ⬇️⬇️⬇️ https://t.co/HOGNo0XqZW
— 🦋Lady Mu 😇 (@MissMuTangClan) November 29, 2019
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.