Κοσμος

Τζόνσον για Λονδίνο: «Υπό έλεγχο» το επεισόδιο στη London Bridge

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση και δεσμεύτηκε για πλήρη στήριξη στο Ηνωμένο Βασίλειο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
London Bridge terror attack - PM Boris Johnson vows 'Britain will not be cowed'

«Υπό έλεγχο» το επεισόδιο, δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, χαιρετίζοντας τους πολίτες που αφόπλισαν τον δράστη στη London Bridge.

Ο πρωθυπουργός του Ηνώμενου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε απόψε ότι το επεισόδιο κατά το οποίο ένας ένοπλος άνδρας μαχαίρωσε πολλούς ανθρώπους στη Γέφυρα του Λονδίνου, προτού να πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, φαίνεται ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Τζόνσον, που όπως είπε σταμάτησε την προεκλογική εκστρατεία του για απόψε το βράδυ, έπλεξε, όπως πρωτύτερα έκανε και ο δήμαρχος της πόλης Σαντίκ Καν, το εγκώμιο των πολιτών που παρενέβησαν για να αφοπλίσουν τον δράστη.

«Θέλω να τιμήσω την εκπληκτική γενναιότητα εκείνων των πολιτών που παρενέβησαν για να προστατεύσουν τη ζωή άλλων. Για μένα, εκπροσωπούν ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας και τους ευχαριστώ εκ μέρους όλης της χώρας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι η Βρετανία δεν πρόκειται ποτέ να διχαστεί, ούτε να την εκφοβίσουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Η αστυνομία κλήθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπου ένας άνδρας είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε ανυποψίαστους ανθρώπους. Έξι περαστικοί πάλεψαν μαζί του, τον ακινητοποίησαν και του άρπαξαν το μαχαίρι. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, αστυνομικοί απομακρύνουν έναν άνδρα από τον ύποπτο και ένας αξιωματικός τον βάζει στο στόχαστρο. Ακούγονται δύο πυροβολισμοί και ο ύποπτος σταματάει να κινείται.

Ο Τζορτζ Ρόμπερτς, ένας μεταφραστής ο οποίος βρισκόταν στη γέφυρα τη στιγμή της επίθεσης, είπε ότι ένας άνδρας έτρεξε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και όρμησε στο κεντρικό διαχωριστικό για να εμποδίσει τον δράστη, μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους. «Εμείς τρέξαμε μακριά αλλά φαίνεται ότι τον αφόπλισε. Απίστευτη γενναιότητα», είπε.

Ο ύποπτος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, όμως η αστυνομία πιστεύει ότι ο μηχανισμός αυτός ήταν ψεύτικος.

Ο Τζόνσον, ο οποίος πρόκειται να υποδεχτεί την επόμενη εβδομάδα τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, επέστρεψε εσπευσμένα στην Ντάουνινγκ Στριτ και ενημερώθηκε για το επεισόδιο.

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την επίθεση και δεσμεύεται για την «πλήρη υποστήριξη» στο Ηνωμένο Βασίλειο

Την ίδια ώρα, μέσω του εκπροσώπου του Τζουντ Ντίρι, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση. «Δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο» τόνισε ο εκπρόσωπος. «Ο πρόεδρος (Ντόναλντ) Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση σήμερα στη Γέφυρα του Λονδίνου και παρακολουθεί την κατάσταση», αναφέρει ο Ντίρι σε γραπτή ανακοίνωση. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα όλες τις φρικτές πράξεις βίας σε βάρος αθώων πολιτών και δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξη μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο».   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ