- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κούρδοι μαχητές επιχειρούν στην ανατολική Συρία, σε συνεργασία με τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.
Ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές, ανακοίνωσε σήμερα την επανάληψη των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία σε συνεργασία με τον συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών του οποίου ηγείται η Ουάσινγκτον.
«Ξαναρχίσαμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των πυρήνων του ΙΚ στην Ντέιρ Έζορ, οι δυνάμεις μας εργάζονται μαζί με εκείνες του συνασπισμού», είπε ο Μαζλούμ Άμπντι, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με το Γαλλικό Πρακτορείο, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση από τις FDS μιας διακοπής των επιχειρήσεων αυτών.
Ο Άμπντι κατηγόρησε την Τουρκία ότι υπονομεύει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία, εμποδίζοντας την αποχώρηση των μαχητών των FDS από την πόλη Ρας αλ-Άιν.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη και την οποία διαπραγματεύθηκε η Ουάσινγκτον, «περιλαμβάνει ένα ουσιώδες σημείο που ορίζει το άνοιγμα ενός διαδρόμου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο επικεφαλής των FDS στο AFP. Όμως οι «Τούρκοι εμποδίζουν την αποχώρηση από τον τομέα της Ρας αλ-Άιν, εμποδίζουν την έξοδο των δυνάμεών μας, των τραυματιών και των αμάχων».
Ο Άμπντι επαναβεβαίωσε επίσης τη σημασία της διατήρησης μιας παρουσίας των ΗΠΑ για την ισορροπία των δυνάμεων στη χώρα αυτή.
«Θέλουμε οι Αμερικανοί να έχουν έναν ρόλο στη Συρία, ώστε να μην μονοπωλούν οι Ρώσοι και άλλοι το έδαφος», είπε. «Είναι προς το συμφέρον μας οι αμερικανικές δυνάμεις να παραμείνουν εδώ για την ισορροπία στη Συρία», συμπλήρωσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με την χειρότερη επιδημία της θανατηφόρας ασθένειας στην ιστορία της
Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο ράπερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Φορτ Ντιξ στο Νιου Τζέρσεϊ
"Προβληματικός με τις γυναίκες και χωρίς ψυχή"
«Στο κόκκινο» η μισή χώρα από καύσωνα και ξηρασία
Ο Χάνσαρντ ήταν τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «The Frames»
Η επιστολή του διάσημου ζευγαριού προς τον δήμαρχο της Μπρινιόλ
Ξέσπασαν 90 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε μία ημέρα
Για τις πράξεις του ο Χάντι Μάταρ αντιμετωπίζει ποινή ως και ισόβιας κάθειρξης
Εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν με την ελπίδα να βρουν επιζώντες
Αντίποινα για επιθέσεις εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει δημοσίευμα της «Τhe Free Press»
Τι έγραφε στο ημερολόγιο του και τι έλεγε δημόσια την περίοδο της πανδημίας
To πρόγραμμα για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ
Oι αναρτήσεις της μητέρας πριν από τo φονικό
Επιτίθεται στο Ευρωκοινοβούλιο για ψήφισμα για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά Κυπρίων γυναικών
Νέα δικαστική περιπέτεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.