1821 Digital Gallery

Ρωσία: Ποινή 7,5 ετών σε αμερικανο-ισραηλινή για 9,6 γρ. κάνναβης

naama-issachar
Naama Issachar / Instagram
Κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτική -Έντονη αντίδραση του Ισραήλ
  • A-
  • A+
0
Η Ρωσία επέβαλε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών σε αμερικανο-ισραηλινή για διακίνηση ναρκωτικών (9,6 γραμ. κάνναβης), προκαλώντας την αντίδραση του Ισραήλ.

Η απόφαση του δικαστηρίου Χίμκινσκι της Μόσχας να καταδικάσει σήμερα την αμερικανο-ισραηλινή Ναάμα Ισαασχάρ, σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, η ποσότητα των οποίων ήταν μόλις 9,6 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε την ποινή «δυσανάλογη» με το παράπτωμα της Ισαασχάρ.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καθώς με το ζήτημα της 25χρονης αμερικανο-ισραηλινής, είχε ασχοληθεί προσωπικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

«Ο Νετανιάχου είχε ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση της Ναάμα Ισασχάρ το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος είχε συζητήσει το εν λόγω ζήτημα με τον πρόεδρο Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Σότσι πριν από μερικές εβδομάδες (η συνάντηση είχε γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου-σ.σ) καθώς και τα την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας αυτή την εβδομάδα (στις 7 Οκτωβρίου –σ.σ)» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, ότι ο «πρωθυπουργός ζήτησε να μετριασθεί τόσο η ποινή, όσο και οι συνθήκες κράτησης της Ναάμα. Ο Νετανιάχου εκτιμά ιδιαίτερα την ετοιμότητα του προέδρου Πούτιν να διαθέσει χρόνο για το ζήτημα αυτό και ελπίζει ότι οι προσπάθειες του θα καρποφορήσουν».

Σχετικα
Iσραήλ: Τι έδειξε μελέτη για την τέταρτη δόση του εμβολίου
Iσραήλ: Τι έδειξε μελέτη για την τέταρτη δόση του εμβολίου

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ, ασχολήθηκε με την υπόθεση Ισασχάρ καθ’ όλη την περίοδο κράτησης της. Το Ισραήλ κατέστησε σαφές ότι η ποινή, που απαιτεί η ρωσική εισαγγελία, είναι δυσανάλογη και δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα του εγκλήματος, το οποίο αποδίδεται στην Ισασχάρ. Ο πρωθυπουργός και το Κράτος του Ισραήλ θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε οι ρωσικές αρχές να αφήσουν ελεύθερη τη Ναάμα Ισασχάρ και να την στείλουν στην χώρα της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η Ναάμα Ισασχάρ δεν είχε ποινικό μητρώο όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας και ότι η αντιμετώπιση της από την Ρωσία δεν ήταν «αρμόζουσα ως προς τις συνθήκες της σύλληψης της».

Η ηλικίας 25 ετών Ναάμα Ισασχάρ συνελήφθη στις 9 Απριλίου στο αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας, στο τμήμα τράνζιτ -προερχόμενη από το Νέο Δελχί με προορισμό το Τελ-Αβίβ- όπου περίμενε την πτήση της χωρίς να εγκαταλείψει την ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου. Την αποσκευή της άρχισε να μυρίζει ο σκύλος της δίωξης ναρκωτικών του αεροδρομίου, ενώ οι τελωνειακοί υπάλληλοι του τμήματος δίωξης ναρκωτικών βρήκαν στο σακίδιο της ποσότητα 9,6 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης.

Σχετικα
Λευκός Οίκος: Η Ρωσία ετοιμάζει προβοκάτσια-εισβολή στην Ουκρανία
Λευκός Οίκος: Η Ρωσία ετοιμάζει προβοκάτσια-εισβολή στην Ουκρανία

Haaretz: Η σύλληψη και καταδίκη της 25χρονης σχετίζεται με την έκδοση Ρώσου χάκερ από το Ισραήλ στις ΗΠΑ

Η σύλληψη της 25χρονης συνδέεται σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, με την υπόθεση έκδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες ενός Ρώσου χάκερ που είχε συλληφθεί στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας, η οποία επικαλείται ισραηλινές πηγές, η Ρωσία ασκούσε το τελευταίο διάστημα πιέσεις στο Ισραήλ να απελευθερώσει τον Αλεξέι Μπουρκόφ, έναν Ρώσο χάκερ που πρόκειται να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με αντάλλαγμα να αφεθεί ελεύθερη η αμερικανο- ισραηλινή Ναάμα Ισασχάρ.

Ο Μπουρκόφ, ειδικός σε ζητήματα πληροφοριακών τεχνολογιών (IT) είχε συλληφθεί στο Ισραήλ το 2015. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ζητήσει την έκδοση του, καθώς κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για απάτες που διέπραξε με πιστωτικές κάρτες. «Αλλά η μοίρα της Ισασχάρ- γράφει η ισραηλινή εφημερίδα - φαίνεται να είναι το τελευταίο χαρτί πίσω από μια παρασκηνιακή διαμάχη για την έκδοση του μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, που παραπέμπει σε κάτι άλλο παρά στην ταυτότητα ενός κλέφτη».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο του Νετανιάχου, γράφει η εφημερίδα, αναφέρεται, ότι ο ίδιος προσωπικά είχε ασχοληθεί με το ζήτημα, τονίζοντας ότι «οι Ισραηλινοί δικαστές είχαν καταστήσει με κατηγορηματικό τρόπο σαφές, ότι η έκδοση του Μπουρκόφ δεν μπορεί να αποτραπεί» μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επί της υπόθεσης.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5