- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Το Podemos δεν θα στηρίξει τον Σάντσεθ στην ψήφο εμπιστοσύνης
Κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ των Σοσιαλιστών και του αριστερού κόμματος
Το Podemos δεν θα στηρίξει τον Πέδρο Σάντσεθ στην ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα. Κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ των Σοσιαλιστών και του αριστερού κόμματος.
Οι συνομιλίες μεταξύ των Ισπανών Σοσιαλιστών και του αριστερού κόμματος Podemos για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ κατέρρευσαν χθες Τετάρτη και δεν έχουν ξεκινήσει εκ νέου λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα στο κοινοβούλιο, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του Podemos.
Η Ιόνε Μπελάρα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE ότι το Podemos παραμένει ανοικτό στις διαπραγματεύσεις «μέχρι την τελευταία στιγμή», όμως, αφού οι Σοσιαλιστές δήλωσαν στο κόμμα της ότι θεωρούν πως οι συνομιλίες έχουν καταρρεύσει, οποιαδήποτε επανάληψή τους θα πρέπει να γίνει έπειτα από δική τους πρωτοβουλία.
Η Μπελάρα πρόσθεσε ότι το Podemos δεν θα στηρίξει σήμερα τον Σάντσεθ στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, παρά μόνο αν πληρούνται οι όροι που έχει θέσει. Διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις επί των όρων αυτών πριν από τον Σεπτέμβριο.
Από την πλευρά του ο διαπραγματευτής του Podemos Πάμπλο Ετσενίκε τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ser ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού ανεξαρτήτως κόστους, ενώ η διαπραγματεύτρια των Σοσιαλιστών Κάρμεν Κάλβο δήλωσε στον ίδιο σταθμό ότι το Podemos δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί και ζήτησε να αναλάβει πολλά υπουργεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.