1821 Digital Gallery

Στην 29χρονη Μαρικάρ ανήκει η σορός που βρέθηκε στη βαλίτσα;

Στην 29χρονη Μαρικάρ ανήκει η σορός που βρέθηκε στη βαλίτσα;
© reporter.com.cy
Δεμένη και σε προχωρημένη σήψη η νεκρή μαζί με τσιμεντένιες πλάκες από πεζοδρόμιο
  • A-
  • A+
0
Στην 29χρονη Μαρικάρ ανήκει πιθανότατα η σορός που βρέθηκε δεμένη και σε προχωρημένη σήψη μαζί με τσιμεντένιες πλάκες στη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

Εντοπίστηκε έπειτα από αρκετές μέρες αγωνίας και σαρωτικών ερευνών, η τρίτη βαλίτσα θανάτου που αναζητείτο και την οποία πέταξε ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.
 
Μετά τις καθημερινές προσπάθειες των δυτών, από τις οποίες αποκλείονταν σημεία, δύτης καταδύθηκε εκ νέου στην Κόκκινη Λίμνη και κατάφερε να εντοπίσει τη βαλίτσα στην οποία το πιο πιθανόν είναι να βρίσκεται το πτώμα της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, από τις Φιλιππίνες, την οποία παραδέχθηκε ότι σκότωσε ο κατά συρροή δολοφόνος το Δεκέμβριο του 2017. 

Η 29χρονη εντοπίστηκε δεμένη και σε προχωρημένη σήψη, ενώ μέσα στη βαλίτσα εντοπίστηκαν πλάκες από πεζοδρόμιο.

Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά σειρά είναι: 

  • Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
  • Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
  • Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.  
  • Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
  • Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
  • Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε το πρωί, μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη. Για να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για αυτή, θα διενεργηθούν οι ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις.
Σχετικα
Κύπρος: 43χρονος πνίγηκε σε εστιατόριο από ένα κομμάτι κρέας
Κύπρος: 43χρονος πνίγηκε σε εστιατόριο από ένα κομμάτι κρέας

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει ότι μετά από επίμονες προσπάθειες εντοπίστηκε σήμερα στην κόκκινη λίμνη μία βαλίτσα. Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Θα ακολουθήσουν όλες οι έρευνες όσον αφορά στην εξακρίβωση της ταυτότητας. Υπάρχουν κάποιες υποψίες αλλά δεν θα γίνουν άλλες αναφορές, όπως επίσης και λεπτομέρειες για το πώς έχει ανευρεθεί αυτή η σορός.

Σχετικα
Βίλια: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Κινέζας που είχε βρεθεί νεκρή σε βαλίτσα
Βίλια: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Κινέζας που είχε βρεθεί νεκρή σε βαλίτσα

Μία πολύ σοβαρή υπόθεση με ένα μεγάλο όγκο ανακριτικού έργου. Έχουν ληφθεί πέραν των 600 καταθέσεων και μεγάλος αριθμός τεκμηρίων. Σήμερα υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι σημαντικό. Αυτή η εξέλιξη θα αξιολογηθεί περαιτέρω με τις υπό διερεύνηση εξετάσεις, έχοντας υπόψη ότι προστίθεται ακόμη μία μαρτυρία.

Αναμένεται όπως με τη λήξη του σχετικού διατάγματος να ζητηθεί ανανέωση της κράτησης του υπόπτου και αυτό είναι κάτι που μελετούν οι ανακριτές. Έχει γίνει μία πολύ προσεκτική δουλειά ως προς τις εξετάσεις και έρευνες, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και τις καταθέσεις στη βάση των αδικημάτων και θα προχωρήσουμε ώστε η υπόθεση αυτή να ολοκληρωθεί. Θα παραπέμψω στην μαρτυρία του υπευθύνου ανακρίσεων.

Υπήρχαν συγκεκριμένοι σχεδιασμοί και προγραμματισμός το πώς θα προχωρούσαμε, λαμβάνοντας υπόψη δύο ουσιαστικούς παράγοντες: Τον βαθμό δυσκολίας και τα θέματα επικινδυνότητας. 

Η συμβολή του γραφείου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν και παραμένει σημαντική. Βεβαίως και συνεχίζονται οι οποιεσδήποτε εξετάσεις, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανακοινωθεί. Ο στόχος της Αστυνομίας και της ανακριτικής ομάδας που εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό, είναι να παρουσιαστεί η υπόθεση στο Δικαστήριο, ώστε να υπάρχουν όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες. Ο αριθμός 600 και πλέον καταθέσεων λέει πολλά ως προς τη διερεύνηση ενός εγκλήματος που έχει απασχολήσει την κυπριακή κοινωνία για αρκετό χρονικό διάστημα. 

Ψάχνουν ακόμη τρεις γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε ο «Ορέστης»

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακριτές ψάχνουν τρεις γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε ο «Ορέστης» μαζί τους στη σελίδα Badoo, οι οποίες όμως δεν έχουν δηλωθεί ούτε ως αγνοούμενες, ούτε θεωρείται από τις Αρχές πως είναι νεκρές.

Όσον αφορά στον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο, την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση της κράτησης του, ενώ ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το κινητό του τηλέφωνο.

Αύριο, θα γίνει μετακίνηση του εξοπλισμού στη Λίμνη Μεμί και αρχίζουν έρευνες την Πέμπτη με ρομποτική κάμερα.

Πηγή: www.reporter.com.cy

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5