- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέες διαδηλώσεις στο Βέλγιο για την κλιματική αλλαγή
«Στις συνόδους κορυφής η οικολογία έρχεται τελευταία»
Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή 8.000 ανθρώπων και αίτημα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στη Λιέγη 7.000 διαδηλωτές έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση, απαιτώντας την εφαρμογή μιας καλύτερης πολιτικής για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.
Η συμμετοχή πάντως σε αυτήν την τρίτη κινητοποίηση τους τελευταίους μήνες ήταν αισθητά μειωμένη σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες: στις αρχές Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP24) που διεξήχθη στην Πολωνία 65.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενώ στα τέλη Ιανουαρίου οι διαδηλωτές ανήλθαν στους 70.000.
Η σημερινή πορεία έγινε λίγες ημέρες αφότου το κοινοβούλιο του Βελγίου αρνήθηκε να αναθεωρήσει ένα άρθρο του Συντάγματος που θα επέτρεπε να υιοθετηθεί ένας νόμος ειδικά για το κλίμα.
Μετά την πορεία του Ιανουαρίου, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων είχαν συναντηθεί με μέλη όλων των ευρωπαϊκών θεσμών, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και του Συμβουλίου. «Είχαμε την αίσθηση ότι ήθελαν να ακούσουν τους πολίτες, όμως ταυτόχρονα η διαδικασία ήταν πολύ αργή. Για παράδειγμα, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χώρες που μπλοκάρουν κάθε πρόοδο για το κλίμα, και για αυτό το Συμβούλιο αναβάλει (τη συζήτηση) κάθε φορά, μολονότι είναι κάτι το επείγον κι εμείς ζητούμε να καταστεί προτεραιότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Rise for Climate, ζητώντας επίσης να οργανωθεί μια ευρωπαϊκή σύνοδος αφιερωμένη αποκλειστικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
«Υπάρχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα και παρατηρούμε ότι τις συνόδους (κορυφής) απασχολεί κυρίως η ανταγωνιστικότητα, η απασχόληση και η ανάπτυξη και η οικολογία συχνά έρχεται τελευταία. Όμως αν ο πλανήτης καταστεί ακατάλληλος για διαβίωση, τότε και οι επιχειρήσεις θα καταστραφούν επίσης», προειδοποίησε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάποιες από αυτές πλέον οπλοφορούν φοβούμενες για τη ζωή τους
Προτεραιότητα στην οικονομική σταθερότητα και τις σχέσεις με την ΕΕ
Γυναίκες της αυτόχθονης κοινότητας των Έμπερα υποβάλλονταν σε κοπή ή αφαίρεση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων
Η μεγαλειώδης παρέλαση και η συγκέντρωση της οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ
Η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας ως καθρέφτης της ευρωπαϊκής ανασφάλειας
Διχασμένη η χώρα - Τι σημαίνει αυτό για τη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Σε συναγερμό το Ισραήλ - Ο Νετανιάχου συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας
Ένα φονικό καλοκαίρι πριν από 120 χρόνια και τα καλοκαίρια που ακολούθησαν
Τα ζώα θα διοχετεύονταν στη μαύρη αγορά
Δικαστήριο έκρινε ότι το τοπόσημο αυτό δεν μπορεί να μετονομαστεί χωρίς απόφαση του Κογκρέσου
H αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 23 άτομα
Οργανώσεις για το περιβάλλον ζητούν να σταματήσει η υλοποίηση του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος
Το Ισλαμαμπάντ θα φιλοξενήσει την τελετή υπογραφής η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω βιντεοδιάσκεψης
«Είμαστε 200 οικογένειες των οποίων η γη έχει κατασχεθεί», φωνάζουν οι κάτοικοι του Ριόλ
«Δεν τα παρατάω, ποτέ», δήλωσε ο 62χρονος πολιτικός
Τι αποκαλύπτει έρευνα για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ευρώπη: Πιο ανοιχτή, αλλά αυξάνονται το μίσος, το bullying και οι επιθέσεις
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Ο σημερινός πρόεδρος απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018
Η ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.