- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στο άμεσο μέλλον
«Θα είναι μια win-win λύση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη»
«Καλή επίσκεψη που έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα πολύ επιτυχημένο "success story" και για τις δύο πλευρές» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και στενός συνεργάτης του προέδρου Ερντογάν Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Διατυπώνει, δε, την εκτίμηση ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι εφικτή στο άμεσο μέλλον, βασίζοντας την αισιοδοξία του στο γεγονός ότι, όπως λέει, «ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Τσίπρας έδωσαν ένα τέτοιο σήμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου».
«Και οι δύο πλευρές θα κερδίσουν πολλά. Θα είναι μια win-win λύση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, για την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους συμμάχους μας, τους πολίτες μας, τον τουρκικό και τον ελληνικό λαό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαγίς.
Αναφερόμενος στην ένταση στο Αιγαίο, τονίζει ότι ποτέ δεν κατάλαβε τη λογική πίσω απ’ αυτή, καθώς και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ και θα έπρεπε να συνεργάζονται και όχι να βρίσκονται η μία απέναντι από την άλλη.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και την επικείμενη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στα τέλη του μήνα, ο κ. Μπαγίς επισημαίνει πως «ίσως έχει φτάσει η ώρα να λύσουν τις διαφορές τους και να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση», υπογραμμίζοντας πως η επίλυση του Κυπριακού μπορεί να είναι το «κλειδί» όχι μόνο για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας αλλά και για τις ευρωτουρκικές, και κυρίως για την οικονομική ευημερία της Κύπρου.
Αναφορικά, δε, με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας, λέει πως πρόκειται για έναν «μη πολιτικό, εθνικό στόχο» και εξαίρει την υποστήριξη τόσο της Ελλάδας όσο και του Έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, επισημαίνοντας πως μια Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση «θα σήμαινε έναν πιο προσηνή και φιλικό γείτονα και για την Ελλάδα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπό τον φόβο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εισβάλει στο νησί της Αρκτικής
Το Χάρβαρντ είχε μηνύσει την κυβέρνηση πέρυσι
Η γυναίκα τέθηκε τελικά υπό κράτηση και απελάθηκε στη Βραζιλία
Βρετανοί υπουργοί συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις ενέργειες του Ιράν
Το μυστήριο για την υγεία του συνεχίζονται
Λίγο λιγότερα από 100 πλοία έχουν περάσει από τα Στενά του Ορμούζ από τις αρχές Μαρτίου
Το μέτρο εντάσσεται σε μια... ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίση
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
Παρά τη διακοπή, ο Βρετανός πολιτικός συνέχισε κανονικά την ομιλία το
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς
Σκηνικό ρήξης αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.