- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με ταξί, το οποίο έκλεψε, φέρεται να διέφυγε ο δράστης του Στρασβούργου, ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, αφού πρώτα σκόρπισε τον τρόμο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου το βράδυ της Τρίτης.
Ο Σεκάτ ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές και είχε καταδικαστεί για εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου στη Γαλλία και τη Γερμανία. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού Ομοσπονδιακού Εγκληματολογικού Γραφείου Αστυνομίας BKΑ, είχε φυλακισθεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017.
Ο ύποπτος είναι ένας 29χρονος γάλλος πολίτης, ο οποίος είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής, δήλωσε η εκπρόσωπος.
Η ίδια πρόσθεσε πως οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται στενά με γάλλους αξιωματούχους καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ύποπτου ως δράστη, το όνομα του οποίου είναι Σερίφ Σεκάτ, όπως ανακοινώθηκε από τις γαλλικές αρχές.
Η γαλλική αστυνομία τον είχε αρχειοθετημένο ως S, πρόσωπο δηλαδή που θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Συνολικά 420 αστυνομικοί και χωροφύλακες τον αναζητούν, με την υποστήριξη εναέριων μέσων και ομάδων της αστυνομικής μονάδας RAID, της BRI (Ταξιαρχίας Έρευνας και Επέμβασης) και της δύναμης Sentinelle. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λοράν Νουνιές ο Σεκάτ ενδέχεται να έχει καταφέρει να διαφύγει από τη Γαλλία.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, 420 αστυνομικοί επιχειρούν για τον εντοπισμό του δράστη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Στρασβούργου Ρολάν Ρις, τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους άνδρες, εκ των οποίων ένας Ταϊλανδός τουρίστας. Ορισμένοι πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, δήλωσε στο δίκτυο BFMTV. Κανένα παιδί δεν επλήγη από τους πυροβολισμούς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.