Visual Browsing
TIME για Κουρτς: «Ο νεαρός καγκελάριος της Αυστρίας φέρνει τους ακροδεξιούς στο mainstream»

TIME για Κουρτς: «Ο νεαρός καγκελάριος της Αυστρίας φέρνει τους ακροδεξιούς στο mainstream»

Εξώφυλλο στο δημοφιλές περιοδικό ο Αυστριακός καγκελάριος
© EPA/CHRISTIAN BRUNA

Έπειτα από το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek» που τον Οκτώβριο αφιέρωσε το εξώφυλλο και εσωτερικές σελίδες τεύχους του στον Αυστριακό καγκελάριο, τώρα ο Σεμπάστιαν Κουρτς κοσμεί το εξώφυλλο του νέου τεύχους του μεγάλου αμερικανικού περιοδικού «Time-Magazine», με την φωτογραφία του να συνοδεύεται από τον τίτλο «Δυνατή αλλαγή πορείας-Ο νεαρός καγκελάριος της Αυστρίας φέρνει τους ακροδεξιούς στο mainstream».

Όπως τονίζεται στο κείμενο στις εσωτερικές σελίδες της ευρωπαϊκής έκδοσης του «Time-Magazine», ο Κουρτς διέκρινε πως ο αποκλεισμός των ακροδεξιών στην Ευρώπη δεν οδήγησε στην ανάσχεσή τους, και για τον λόγο αυτό σχημάτισε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το Κόμμα των Ελευθέρων, που είχε ιδρυθεί μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από «αμετανόητους εθνικοσοσιαλιστές», αλλά και που περιλαμβάνει στις τάξεις του νεοναζιστικά στοιχεία.

Ο Κουρτς αντιλήφθηκε την σημασία που είχε να οικειοποιηθεί τα ζοφερά θέματα της Ευρώπης όπως «ταυτότητα, Ισλάμ και μετανάστευση», για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του, υπογραμμίζει το αμερικανικό περιοδικό.

TIME
Σχετικα
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME

Στην συνέχεια αναφέρεται στην άνοδο του νεαρού πολιτικού του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος, όπως σημειώνει, μέσω του «κλεισίματος των Βαλκανίων» (σ.σ. για το οποίο ο ίδιος επαίρεται με κάθε ευκαιρία) έχει γίνει στις επαρχιακές περιοχές της Αυστρίας «εθνικός ήρωας».

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, ο Κουρτς σίγουρα δεν νοιάζεται να μετριάσει «τους εταίρους του από την δεξιά πλευρά», ή «τουλάχιστον να ελέγξει τα σκοτεινά ένστικτά τους», καθώς αυτό δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή του.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο περιοδικό, ο προερχόμενος από το Λαϊκό Κόμμα πρόεδρος της Αυστριακής Βουλής Βόλφγκανγκ Σομπότκα, «κανείς δεν κάνει έναν συνασπισμό για να αλλάξει τους εταίρους του-εμείς δεν είμαστε παιδαγωγοί».

Σχετικα
Κουρτς: Η Ελλάδα φυλάει καλύτερα απ’ το 2015 τα σύνορα της ΕΕ
Κουρτς: Η Ελλάδα φυλάει καλύτερα απ’ το 2015 τα σύνορα της ΕΕ

Το περιοδικό παρουσιάζει αναλυτικά την πολιτική εξέλιξη του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος στην συνέντευξή του στο «Time-Magazine» εμφανίζεται να τονίζει ότι «είτε το θέλουμε είτε όχι, τελικά εκείνος που αποφασίζει είναι ο λαός».

Χωρίς να κρύβει την έντονη δυσαρέσκεια του στην παρατήρηση του Αμερικανού δημοσιογράφου ότι και τον ναζιστή δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ είχε ανεβάσει νόμιμα στην εξουσία ο λαός, ο Σεμπάστιαν επισημαίνει πως «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τέτοιες συγκρίσεις. Αυτό που τότε είχαμε δεν ήταν μία λειτουργούσα δημοκρατία».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το ίδιο αμερικανικό περιοδικό είχε αφιερώσει το εξώφυλλό του σε Αυστριακούς πολιτικούς – και σε τεύχος του τον Σεπτέμβριο του 2016 με τίτλο «Τα νέα πρόσωπα της δεξιάς», το περιοδικό είχε δημοσιεύσει τότε την φωτογραφία του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων στις τότε αυστριακές προεδρικές εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ, μαζί με τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, τον αρχηγό του κόμματος αυτού και νυν αντικαγκελάριο στην κυβέρνηση συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτ.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5