- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θρίλερ στην ΠΓΔΜ: Καταγγελίες για δωροδοκίες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή
Βαριές καταγγελίες από την αντιπολίτευση - Μάχη Ζάεφ να βρει 80 βουλευτές
Έκρυθμη η κατάσταση στα Σκόπια όπου στις 22:00 επρόκειτο σύμφωνα με πληροφορίες να ξεκινήσει η πολύκροτη συνεδρίαση για την ψήφιση της πρότασης Ζάεφ, που αφορά στην τροποποίηση του συντάγματος, τη στιγμή που το VMRO προχωρά σε καταγγελίες περί δωροδοκίας βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν θετικά.
Ειδικότερα, ο γ.γ. του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ισχυρές πιέσεις. «Το κοινοβούλιο έχει καταστεί αρένα εκβιασμού. Οι υποσχέσεις είναι πολλές και εκβιάζουν μέχρι και τις οικογένειες βουλευτών», δήλωσε, σύμφωνα με το a1on, και τόνισε ότι προσφέρθηκαν σε βουλευτές από 250.000 ευρώ μέχρι 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να πουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές.
Σύμφωνα με τον γ.γ. του VMRO-DPMNE οι βουλευτές του κόμματος, των οποίων τα ονόματα δεν αποκάλυψε, δεν υπέκυψαν στις δωροδοκίες.
Από την πλευρά του το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα προειδοποίησε πως θα προβεί σε μηνύσεις αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου, οδηγώντας στην Δικαιοσύνη την υπόθεση.
Παράλληλα, η κυβέρνηση απέστειλε επιστολή σε δύο Μέσα, τα Kurir και Repoublika, ζητώντας να ανασκευάσουν τα καταγγελτικά δημοσιεύματά τους τα οποία είχε διαψεύσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποζνακόφσκι.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συνεδρίαση της Βουλής θα ξεκινούσε στις 21:00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος). Η συνεδρίαση πήρε τρεις αναβολές καθώς αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 13:00 μετά το μεσημέρι, και στη συνέχεια μετατέθηκε κατά τρεις ώρες.
O πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αποχωρώντας το απόγευμα από το Κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή», προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος. «Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες» πρόσθεσε.
Στο μεταξύ ορισμένα ΜΜΕ των Σκοπίων μετέδιδαν ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων, προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μένει να αποδειχθεί στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.