Trending Now

To Twitter «τρολάρει» τη μωβ μέδουσα

«Δηλαδή τις άλλες που δεν είναι μωβ, τις παίρνετε αγκαλιά;»

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μωβ μέδουσα στην παραλία 2η Αγίου Κοσμά στην Αττική την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022
Μωβ μέδουσα στην παραλία 2η Αγίου Κοσμά στην Αττική την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 © inaturalist.org

Οι μωβ μέδουσες απασχολούν το Twitter. Αναρτήσεις για τη μωβ μέδουσα που κατακλύζει περιοχές σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα. «Τι να κάνετε μετά το τσίμπημα».

Η μωβ μέδουσα κατακλύζει τις παραλίες στην Αττική, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το τσίμπημα είναι επώδυνο και οι λουόμενοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στο Twitter, πάντως, οι χρήστες προσεγγίζουν με χιουμοριστική διάθεση το θέμα.

Όπως φαίνεται και στις αναρτήσεις που ακολουθούν, το «τρολάρισμα» δεν σταματά, ενώ δεν λείπουν και τα φαρμακερά σχόλια για τις... τσούχτρες της στεριάς.

Η Pelagia noctiluca (όπως είναι η επιστημονική της ονομασία) έχει ένα έντονο πορφυρό-μωβ χρώμα. Είναι πελαγικό είδος και πολλαπλασιάζεται στα βαθιά πριν μεταφερθεί με τα κύματα και τους ανέμους σε παραλίες, όπου παραμένει για λίγες ημέρες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το Σαββατοκύριακο πολλαπλασιάστηκαν οι περιοχές όπου βγήκαν μωβ μέδουσες, καθώς ολοένα και περισσότερος κόσμος πήγε για μπάνιο σε παραλίες, αναζητώντας λίγες στιγμές δροσιάς.

«Μπρος γκρεμός και πίσω μέδουσα» αναφέρει ένας από τους χρήστες στο Twitter, την ώρα που ένας άλλος προτείνει lockdown μέχρι να φύγουν. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που υπάρχει έτοιμη εναλλακτική, όταν η παραλία είναι γεμάτη με μωβ μέδουσες. «Να 'ναι καλά η βίλα στο Μαλιμπού», η ανάρτηση στο Twitter.

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει στα social media δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι συμβουλές για το τι κάνουμε όταν μας τσιμπήσει η μωβ μέδουσα: «Μα φυσικά, βγάζουμε selfie και την ανεβάζουμε».

Οι μωβ μέδουσες και οι αναρτήσεις στο Twitter

Υπενθυμίζεται ότι στη δημοσιότητα έχει δοθεί ο επικαιροποιημένος χάρτης για τη μωβ μέδουσα και τις επικίνδυνες περιοχές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ