Trending Now

Παγιδευμένος στον αέρα: Ηλεκτρολόγος στις ΗΠΑ κατέγραψε τα «τελευταία λόγια» για την οικογένειά του

Οι σκάλες της Πυροσβεστικής δεν έφταναν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παγιδευμένος στον αέρα: Ηλεκτρολόγος κατέγραψε τα «τελευταία λόγια» για την οικογένειά του

Ένας ηλεκτρολόγος στις ΗΠΑ βρέθηκε εγκλωβισμένος για περισσότερες από έξι ώρες μέσα σε γιγαντιαία πινακίδα πρατηρίου καυσίμων, σε ύψος περίπου 40 μέτρων, φτάνοντας στο σημείο να ηχογραφήσει αποχαιρετιστήρια μηνύματα για τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο Έι Τζέι Γκάου εκτελούσε εργασίες συντήρησης στην πινακίδα, στην πόλη Γουίλμινγκτον, περίπου μία ώρα νοτιοδυτικά του Σικάγο στις ΗΠΑ, όταν το ανυψωτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε παρουσίασε βλάβη.

Αρχικά, όπως είπε ο ίδιος στο ABC 7 Chicago, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Καθώς όμως περνούσαν οι ώρες και παρέμενε εγκλωβισμένος μέσα στη στενή κατασκευή, χωρίς νερό και με υψηλή θερμοκρασία, η κατάσταση άρχισε να γίνεται πολύ πιο σοβαρή.

«Άρχισα πραγματικά να φοβάμαι. Δεν ήξερα τι θα συμβεί», περιέγραψε.

Τα μηνύματα που πίστευε ότι μπορεί να ήταν τα τελευταία

Καθώς φοβόταν ότι δεν θα κατάφερνε να βγει ζωντανός, ο Γκάου ηχογράφησε μηνύματα για τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Όπως εξήγησε αργότερα, ήθελε να έχει αφήσει πίσω του μερικές τελευταίες κουβέντες σε περίπτωση που η επιχείρηση διάσωσης δεν είχε αίσιο τέλος. «Ήταν ουσιαστικά ένα αντίο χωρίς να λέω αντίο», είπε.

Το περιστατικό είχε ξεκινήσει ως μια συνηθισμένη εργασία συντήρησης. Επειδή η ημέρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή, ο Γκάου είχε ζητήσει από τον συνάδελφό του να κατέβει για να του φέρει νερό και έναν φορητό ανεμιστήρα. Στην επιστροφή, όμως, το ανυψωτικό παρουσίασε πρόβλημα και δεν μπορούσε πλέον να φτάσει μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν.

Οι σκάλες της Πυροσβεστικής δεν έφταναν

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες χωρίς νερό, η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και ζήτησε να κληθούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η Πυροσβεστική έφτασε στο σημείο, αλλά προέκυψε ένα ακόμη πρόβλημα: οι διαθέσιμες σκάλες έφταναν περίπου τα 30 μέτρα, ενώ ο εργαζόμενος βρισκόταν περίπου δέκα μέτρα ψηλότερα.

Οι Αρχές αναγκάστηκαν τελικά να μεταφέρουν δεύτερο ανυψωτικό μηχάνημα από εργοτάξιο σε απόσταση περίπου 27 χιλιομέτρων.

Όταν το όχημα έφτασε με αστυνομική συνοδεία, ο Γκάου κατάλαβε ότι η περιπέτειά του πλησίαζε στο τέλος. Μάλιστα, έκανε το σήμα του αντίχειρα προς τα πάνω σε ελικόπτερο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού που κατέγραφε τη διάσωση.

Στο νοσοκομείο με σοβαρή αφυδάτωση

Μετά από περισσότερες από έξι ώρες, ο ηλεκτρολόγος κατέβηκε τελικά με ασφάλεια. Δεν είχε τραυματιστεί, ωστόσο υπέφερε από σοβαρή αφυδάτωση και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η ιστορία του, αλλά και το βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης, έγιναν γρήγορα viral στα social media. Ο ίδιος έχει πλέον επιστρέψει στη δουλειά του, επισκευάζοντας ηλεκτρικές πινακίδες, και λέει ότι μπορεί πια να αντιμετωπίζει την περιπέτεια με χιούμορ.

Υπάρχει όμως ένας κανόνας που, όπως λέει, δεν πρόκειται να παραβιάσει ξανά: όταν βρίσκεται ψηλά, θα φροντίζει να παραμένει πάντα μέσα στο καλάθι του ανυψωτικού.