Trending Now

Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο; Δύο άνδρες πληρώνονται αδρά για να δουν και τους 104 αγώνες του Μουντιάλ

Ένας γυάλινος χώρος ειδικά διαμορφωμένος στην Times Square, αμέτρητα παιχνίδια και 50.000 δολάρια αμοιβή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο; Δύο άνδρες πληρώνονται αδρά για να δουν και τους 104 αγώνες του Μουντιάλ

Καθώς το Μουντιάλ μπαίνει στην πιο έντονη φάση του, με έξι αγώνες να διεξάγονται καθημερινά μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, η παρακολούθηση όλων των παιχνιδιών μοιάζει σχεδόν με δουλειά πλήρους απασχόλησης. Για τον Κέβιν Ακότο και τον Όστιν Φράνκλιν, αυτό είναι κυριολεκτικά η καθημερινότητά τους, καθώς πληρώνονται με 50.000 δολάρια ο καθένας για να παρακολουθήσουν και τους 104 αγώνες της διοργάνωσης.

Οι δύο φίλαθλοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους για τον ρόλο των «Chief World Cup Watchers» της Fox One. Το ιδιαίτερο καθήκον τους δεν περιορίζεται μόνο στην παρακολούθηση των αγώνων, αλλά περιλαμβάνει και τη δημιουργία περιεχομένου για τους φιλάθλους. Για τις ανάγκες της δουλειάς τους έχει δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος γυάλινος χώρος στην καρδιά της Times Square στη Νέα Υόρκη, με άνετες πολυθρόνες, μεγάλες οθόνες, ποδοσφαιρικά αναμνηστικά, σνακ και όλα όσα θα ονειρευόταν ένας φανατικός φίλαθλος.

Παρά το γεγονός ότι η δουλειά μοιάζει ιδανική, οι δύο άνδρες παραδέχονται ότι η συνεχής παρακολούθηση αγώνων είναι απαιτητική. Ο Κέβιν και ο Όστιν προσπαθούν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους, καθώς το πρόγραμμα θυμίζει «μαραθώνιο», με τις ημέρες να περνούν η μία μετά την άλλη. Ωστόσο, έχουν ήδη ζήσει μοναδικές στιγμές, όπως όταν παρακολούθησαν τον Λιονέλ Μέσι να καταρρίπτει το ρεκόρ σκοραρίσματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ παράλληλα δοκίμαζαν φαγητά από χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Εκτός από τους αγώνες, σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας είναι η επαφή με φιλάθλους από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται την Times Square. Ο Όστιν δηλώνει ότι το πιο συναρπαστικό στοιχείο είναι η γνωριμία με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών και η συζήτηση γύρω από το ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τις προβλέψεις τους, ο Κέβιν θεωρεί φαβορί την Ισπανία, ενώ ο Όστιν πιστεύει ότι η Νορβηγία μπορεί να κάνει την έκπληξη. Παρότι κάποιοι φίλαθλοι θεωρούν υπερβολικό να βλέπουν και τους 104 αγώνες χωρίς προσωπικό χρόνο, άλλοι, όπως ο 20χρονος Μιγκέλ Σάντσες, θεωρούν πως πρόκειται για «την καλύτερη δουλειά στον κόσμο».

Πηγή: BBC