Οι Ελληνίδες είναι από τις μεγαλομαμάδες της Ε.Ε.
Αποκτούν στα 29,9 το πρώτο τους παιδί σύμφωνα με την Eurostat
Σε ηλικία 30 ετών, κατά μέσο όρο, κάνουν το πρώτο τους παιδί οι Ελληνίδες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Oι Ελληνίδες κατατάσσονται μεταξύ των γυναικών που γίνονται μαμάδες σε μεγαλύτερη ηλικία, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι μεγαλύτερες σε ηλικία μαμάδες στην Ε.Ε. είναι οι Ιταλίδες, καθώς αποκτούν το πρώτο τους παιδί, κατά μέσο όρο, σε ηλικία 30,6 ετών. Ακολουθούν οι Ισπανίδες (30,4 ετών), οι Λουξεμβούργιες (30 ετών) και οι Ελληνίδες (29,9 ετών).
Εν αντιθέσει, σε πολύ μικρότερη ηλικία αποκτούν το πρώτο τους παιδί οι γυναίκες στη Βουλγαρία (25,7 ετών). Ακολουθούν η Ρουμανία (25,8 ετών), η Λετονία (26,1 ετών), η Εσθονία (26,5 ετών), η Σλοβακία (26,9 ετών), η Πολωνία και η Λιθουανία (26,7 ετών). Στην Ε.Ε. ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που αποκτούν το πρώτο τους παιδί είναι τα 28,7 χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2013, το 51,2% των γυναικών στην Ε.Ε. γέννησαν το πρώτο τους παιδί σε ηλικία μεταξύ 20 και 29 ετών, ενώ το 40,6% έγιναν μαμάδες μεταξύ 30 και 39 ετών.
Σε ό,τι αφορά τις Ελληνίδες, το 51,9% απέκτησαν το πρώτο τους παιδί μεταξύ 30 και 39 ετών. Το 40,8% των Ελληνίδων έγιναν μαμάδες σε ηλικία μεταξύ 20 και 29 ετών, το 4,1% έγιναν μαμάδες μετά τα 40 χρόνια, ενώ το ποσοστό των μαμάδων κάτω των 20 ετών ήταν 3,2%. Επιπλέον, το 2013, το 50,6% των Ελληνίδων είχαν ένα παιδί, το 36,8% δύο παιδιά, το 9,3% τρία παιδιά και το 5,6% τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Το 2013 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 47.674 γεννήσεις.
Στη ΦΩΤΟ: Η Μίνα Παπακωνσταντίνου είναι μία νεαρή μητέρα που έχει ένα γιο τεσσάρων ετών. Είναι μία διαζευγμένη μαμά, όπως πολλές άλλες σύγχρονες μαμάδες. Την καθημερινότητά της δεν την μοιράζεται με το σύζυγο, προσπαθεί, ωστόσο, αυτό να μην γίνεται τόσο αντιληπτό από το γιο της. Τόσο εκείνη, όσο και ο πρώην άντρας της έχουν πολύ καλές σχέσεις και μοιράζονται τη φροντίδα του παιδιού προσπαθώντας μέσα από ένα διαφορετικό πλαίσιο να του δώσουν όση περισσότερη αγάπη μπορούν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπήκαν και τεχνικές ωρίμανσης
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
«Λάρι, μην μου το ξανακάνεις αυτό»
Η αντίδραση του παρουσιαστή και ο λόγος της κόντρας
Η κουβέντα δεν άργησε να ανοίξει γενικότερα για το φαγητό στις απονομές
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το στιγμιότυπο που δημοσιεύτηκε σε live στα social media
Όταν η εξουσία εμφανίζεται με casual ντύσιμο
Το βίντεο της απόδρασης αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στο Ζωολογικό Κήπο του Βρότσλαβ
Η «δημοσιογράφος» που έγινε viral
Τι πραγματικά έκανε η Πετούνια όταν ο Χάρι έλαβε το γράμμα για το Χόγκουαρτς;
Η εισβολή που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες
Ο διάσημος φίλαθλος μιμείται τη στάση του Πατρίς Λουμούμπα, του ήρωα της ανεξαρτησίας του Κονγκό
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές: Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος Ιανουαρίου 2026
Η πλατφόρμα μάλλον μας γλεντάει και –μεταξύ μας- καλά κάνει
Ήθελαν να κρατήσουν το κόστος της τελετής χαμηλό και το κατάφεραν, αλλά έχασαν συγγενείς και φίλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.