- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τόσα χρόνια ανοίγαμε τις κονσέρβες λάθος: να πού χρησιμεύει το δαχτυλίδι του κουτιού
Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να ανοίξεις μια κονσέρβα με ασφάλεια στο σπίτι
Οι εναλλακτικές για το άνοιγμα της κονσέρβας που θα σου λύσουν τα χέρια
Πόσες φορές έχετε πιάσει μια κονσέρβα με δαχτυλίδι, έχετε πάει να την ανοίξετε… και τσακ! το δαχτυλίδι έφυγε στο χέρι σας; Ξαφνικά βρίσκεστε με μια κλειστή κονσέρβα, καθόλου ανοιχτήρι και μπόλικη απογοήτευση. Κι όμως, υπάρχει μια μικρή αλήθεια που μάλλον δεν σας έχει πει κανείς: τόσα χρόνια ανοίγαμε λάθος τα μεταλλικά κουτιά.
Ναι, καλά διαβάσατε. Οι κονσέρβες με pull–tab έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο μηχανισμό πίεσης και, αν τον αξιοποιήσετε σωστά, ανοίγουν πανεύκολα με ή χωρίς το δαχτυλίδι. Ουσιαστικά, το σημείο από όπου τραβάμε είναι ήδη προ-κομμένο εσωτερικά και προορίζεται να υποχωρεί με μια απλή, στοχευμένη κίνηση. Κι εδώ έρχεται το «μυστικό» κόλπο που έγινε viral στο εξωτερικό: μπορείτε να ανοίξετε την κονσέρβα με ένα απλό μεταλλικό κουτάλι. Ναι, με κουτάλι!
Πώς να ανοίξετε μια κονσέρβα με ασφάλεια στο σπίτι
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε την άκρη του κουταλιού κάθετα μέσα στο δαχτυλίδι και να αρχίσετε να τραβάτε προς τα πίσω. Θυμήσου, το συγκεκριμένο σημείο είναι ήδη αδύναμο - και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα δημιουργηθεί ένα μικρό άνοιγμα. Από εκεί, απλώς τράβηξε το κουτάλι και άνοιξέ την όπως θα έκανες και με το χέρι σου. Το αποτέλεσμα; Καθαρό, σχετικά ασφαλές άνοιγμα, χωρίς να προσπαθείς να μαχαιρώσεις την κονσέρβα με επικίνδυνα εργαλεία. Σημαντικό είναι επίσης ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο να τραυματιστείτε και δευτερεύοντως να λερωθείτε.
Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί ειδικοί τέτοιων «κόλπων» συμφωνούν πως οι κονσέρβες αυτές είναι σχεδιασμένες να ανοίγουν με πίεση, όχι με δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι αν πιέσετε το λεπτότερο σημείο με ένα κουτάλι, ή ακόμα και με την άκρη ενός μυτερού μαχαιριού, το καπάκι θα υποχωρήσει ομαλά. Και κάπως έτσι, το δαχτυλίδι δεν είναι καν τόσο απαραίτητο όσο νομίζαμε. Σε περίπτωση που είστε εκτός σπιτιού, υπάρχει και η τεχνική της επιφάνειας: τρίβετε την κορυφή της κονσέρβας πάνω σε μια λεία πέτρα ή τσιμέντο και το καπάκι σταδιακά ανοίγει μόνο του. Viral στο TikTok, αλλά… δουλεύει.
Το συμπέρασμα; Η κονσέρβα δεν είναι ποτέ το πρόβλημα. Ο τρόπος που την ανοίγαμε ήταν. Τόσα χρόνια, απλώς χρησιμοποιούσαμε λάθος «εργαλείο». Το κουτάλι, τελικά, είναι ο πραγματικός MVP.