- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γορίλας ορμάει και σπάει το γυάλινο φράγμα στο κλουβί του στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Γορίλας ορμάει και σπάει το γυάλινο φράγμα στο κλουβί του στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο - Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σκηνές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, όταν ένας γορίλας των δυτικών πεδινών περιοχών, ονόματι Ντέννι, όρμησε ξαφνικά πάνω στο γυάλινο φράγμα του κλουβιού του, σπάζοντας ένα από τα τρία προστατευτικά στρώματα. Ο 10χρονος γορίλας, που ζυγίζει περίπου 180 κιλά, βρισκόταν στον τομέα Gorilla Forest, όταν επιτέθηκε με δύναμη στο γυαλί, προκαλώντας πανικό στους επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους έτρεξαν να απομακρυνθούν από τον χώρο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το χτύπημα ήταν τόσο ισχυρό που αρκετοί πίστεψαν αρχικά πως συνέβαινε σεισμός. «Αισθανθήκαμε το έδαφος να τρέμει πριν καταλάβουμε τι είχε συμβεί», δήλωσε η επισκέπτρια Τζάκι Ντάουμπλερ στο 10News, προσθέτοντας ότι, παρά τον φόβο, το προσωπικό του ζωολογικού κήπου αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά. Στο βίντεο που κατέγραψαν παρευρισκόμενοι, φαίνεται το γυαλί να ραγίζει στο σημείο της πρόσκρουσης, ενώ μερικοί επισκέπτες πλησίασαν για να δουν τη ζημιά. Οι υπεύθυνοι του πάρκου επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα ότι ο Ντέννι δεν τραυματίστηκε, και πως η ζημιά περιορίστηκε μόνο στο εξωτερικό στρώμα του ειδικά ενισχυμένου γυαλιού.
Ο γορίλας και ο σύντροφός του μεταφέρθηκαν προσωρινά πίσω από τα παρασκήνια για λόγους ασφαλείας, έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευές. Η συμπεριφορά του Ντέννι, σύμφωνα με ειδικούς, πιθανόν σχετίζεται με το πρόσφατο πένθος του για τον μεγαλύτερο αδερφό του Maka, που πέθανε απροσδόκητα τον Αύγουστο από καρδιακό επεισόδιο. Όπως εξήγησε η Δρ. Έριν Ράιλι, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, τέτοιες εκρήξεις έντασης είναι φυσιολογικές στους γορίλες και συχνά προκύπτουν όταν το ζώο αισθάνεται απειλή ή πίεση από την παρουσία του πλήθους.