- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°


Οι καλύτερες διαφημίσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι απλώς εκείνες που προωθούν ένα προϊόν, αλλά αυτές που καταφέρνουν να αγγίξουν συναισθηματικά το κοινό
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιόδους για τις εταιρείες να λανσάρουν συγκινητικές, αστείες ή πρωτότυπες διαφημίσεις που μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας. Μερικές από αυτές δεν περιορίζονται μόνο στη ρομαντική αγάπη, αλλά εξερευνούν την αγάπη σε όλες της τις μορφές, από την οικογένεια και τους φίλους μέχρι την αυτοεκτίμηση.
Οι πέντε πιο εμβληματικές διαφημίσεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους
Coca-Cola – Share a Coke (2014)
Η καμπάνια «Share a Coke» ξεκίνησε το 2011 στην Αυστραλία, αλλά το 2014, η Coca-Cola δημιούργησε μια ειδική εκδοχή για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ενισχύοντας την έννοια της αγάπης μέσω της κοινής εμπειρίας.
Η διαφήμιση παρουσίαζε ζευγάρια που έψαχναν το μπουκάλι με το όνομα του αγαπημένου τους, ενώ η μουσική υπόκρουση και οι αυθεντικές αντιδράσεις έκαναν το μήνυμα ακόμα πιο συναισθηματικό. Ήταν μια απλή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική ιδέα που ενθάρρυνε τη σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων μέσα από ένα τόσο απλό προϊόν όπως ένα μπουκάλι αναψυκτικού.

Google – Parisian Love (2010)
Ίσως η πιο γνωστή και συγκινητική διαφήμιση της Google, το «Parisian Love» έκανε το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια του Super Bowl του 2010 και αμέσως αγαπήθηκε από το κοινό.
Η διαφήμιση αφηγείται μια ιστορία αγάπης αποκλειστικά μέσω αναζητήσεων στη μηχανή αναζήτησης της Google. Ξεκινά με κάποιον που ψάχνει «σπουδές στο Παρίσι», στη συνέχεια «γαλλικά καφέ κοντά στη Notre Dame», «πώς να πεις "σ’ αγαπώ" στα γαλλικά» και καταλήγει με «συναρμολόγηση κούνιας μωρού».
Το «Parisian Love» απέδειξε ότι μια καλή αφήγηση δεν χρειάζεται ηθοποιούς ή φαντασμαγορικά σκηνικά. Μια απλή σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο μπορεί να πει μια ολόκληρη ιστορία αγάπης.

Hallmark – When You Care Enough to Send the Very Best (1980)
Η Hallmark, γνωστή για τις κάρτες αγάπης της, δημιούργησε μερικές από τις πιο συναισθηματικές διαφημίσεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η πιο εμβληματική από αυτές ήταν μια καμπάνια της δεκαετίας του 1980 που εισήγαγε το σλόγκαν «When You Care Enough to Send the Very Best».
Η διαφήμιση παρουσίαζε διάφορες σχέσεις –από ρομαντικά ζευγάρια μέχρι γονείς και παιδιά– που εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω μιας κάρτας. Η απλότητα του μηνύματος, σε συνδυασμό με τη διαχρονική αξία της χειρόγραφης επικοινωνίας, έκανε αυτήν τη διαφήμιση αξέχαστη.

Cadbury Dairy Milk – Gorilla (2007)
Μπορεί να μην είναι παραδοσιακή διαφήμιση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά η «Gorilla» της Cadbury Dairy Milk έγινε μια από τις πιο αγαπημένες και αναγνωρίσιμες διαφημίσεις όλων των εποχών, μεταφέροντας την έννοια της αγάπης μέσα από τη μουσική.
Η διαφήμιση δείχνει έναν γορίλα που κάθεται μπροστά σε ένα σετ τυμπάνων. Καθώς αρχίζει να παίζει το «In the Air Tonight» του Phil Collins, η αφοσίωση και το πάθος του για τη μουσική γίνονται εμφανή.
Αν και δεν αναφέρεται άμεσα στη γιορτή των ερωτευμένων, η διαφήμιση εκφράζει ένα διαφορετικό είδος αγάπης: αυτήν που έχουμε για τις απολαύσεις της ζωής, όπως η μουσική, η έκφραση και φυσικά, η σοκολάτα.

Nivea – The Power of Touch (2021)
Η NIVEA, σε συνεργασία με την Ιταλίδα εικαστικό Clarissa Baldassarri, παρουσιάζει το «The Value of Touch», μια πρωτοποριακή NFT καμπάνια που αναδεικνύει τη σημασία της αφής. Η Baldassarri, η οποία βίωσε προσωρινή απώλεια όρασης στην αρχή της καριέρας της, ανακάλυψε την τέχνη μέσω της αφής, εμπνέοντας έτσι το έργο που δημιούργησε για τη NIVEA. Σε μια εποχή όπου η απομόνωση και η έλλειψη φυσικής επαφής έχουν γίνει εντονότερα, η πρωτοβουλία αυτή τονίζει πως η αφή είναι ένα πολύτιμο και αναντικατάστατο μέσο σύνδεσης, το οποίο, όπως και το NFT της NIVEA, είναι δωρεάν και προσιτό σε όλους. Η καμπάνια εντάσσεται στη δέσμευση της NIVEA να επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ έως το 2025 σε δράσεις που προάγουν την ανθρώπινη επαφή, υποστηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ενισχύοντας την ποιότητα ζωής τους. Ήταν μια καμπάνια που πήγε πέρα από τα τετριμμένα και μίλησε στην καρδιά του κοινού.


Οι καλύτερες διαφημίσεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι απλώς εκείνες που προωθούν ένα προϊόν, αλλά αυτές που καταφέρνουν να αγγίξουν συναισθηματικά το κοινό. Είτε πρόκειται για την αφήγηση μιας ρομαντικής ιστορίας μέσα από αναζητήσεις στο Google, είτε για την απεικόνιση της δύναμης της ανθρώπινης επαφής, οι διαφημίσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η αγάπη είναι παντού.
Καθώς προχωράμε στο μέλλον, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να δημιουργούν αξέχαστες καμπάνιες που θα κάνουν την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα – όπως ακριβώς κάνει και η ίδια η αγάπη…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ίδιος αποδίδει τη μακροζωία της γάτας στις «πολλές λιχουδιές» και τις αγκαλιές στον καναπέ
Ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκε σε φιλανθρωπικό τουρνουά στη Ρόδο και σκόραρε ένα απίθανο γκολ
Ο σταρ της Γαλλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε face to face….με τον εαυτό του
Ξεκινά στις 3:52 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 9:30 - Εκατομμύρια προβολές στα social media
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως στην Αθήνα
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Έλληνας σταρ του NBA έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη
Ο Πορτορικανός ράπερ είναι το πρόσωπο της νέας καμπάνιας Calvin Klein με τίτλο «Bad Bunny Is Infinite»
6 ώρες καθυστέρηση για τους επιβάτες που δήλωσαν εξοργισμένοι και άφωνοι
Μία... ιδιαίτερη στιγμή την ώρα που γινόντουσαν οι τελευταίες ετοιμασίες
Η Νεφέλη Μεγκ σχολιάζει την επικαιρότητα σε πρώτο και τελευταίο βαθμό
Για κάτι τέτοιες στιγμές είναι οι κολλητοί
Μας έχουν μάθει ότι ρομαντικά πράγματα κρύβονται στα μηνύματα που πετά κάποιος στη θάλασσα... Αμ, δε
Όταν στο Shark Tank –κάτι σαν το Dragons’ Den- εμφανίστηκε ένας νεαρός με την εφεύρεσή του, τον απέρριψαν όλοι: σήμερα η συσκευή του χρησιμοποιείται ευρέως
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Μου έκλεψε την καρδιά»
«Φτερά» κάνουν τα εισιτήρια για την νέα συναυλία της Άννας Βίσση
Η προϋπόθεση για να την...πάρει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.